*Nettavisen* Nyheter.

Njård tar fektingen til Aktivitetsskolen

Danial Morad Siassarani, Benjamin Grinnen Ulyonovsky og Ulrik Engedal Leskovsky fekter for Njård og oppfordrer andre barn til å prøve idretten deres. Nå får klubben 12.500 kroner fra Oslofondet. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Njård fek­ting får pen­ger fra Oslofondet og kan snart til­by fek­te­kurs til Ak­ti­vi­tets­sko­le­ne i by­de­len.

Klikk på bildet for å forstørre.

Utøverne får trent hurtighet, balanse og reaksjonsevne. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

MAKRELLBEKKEN: Etter at Bartosz Piasecki vant fekte-sølv for Norge i London-OL i 2012, har fektesporten opplevd et oppsving i Norge. Men det er begrenset med oppmerksomhet rundt idretten.

Viktige ferdigheter

– Som en liten idrett sliter vi med å nå ut. I Frankrike og Italia er fekting en del av gymundervisningen i skolen. Fekting trener fundamentale ferdigheter som kroppskontroll, konsentrasjon og hurtighet, sier Erik Storelv, styreleder i Njård fekting.

Det bekrefter klubbens unge medlemmer.

– Etter at jeg begynte med fekting har reaksjonsevnen min blitt mye bedre, sier Ulrik Engedal Leskovsky (10).

– Man blir mye smidigere, og får også bedre balanse, supplerer Benjamin Grinnen Ulyonovsky (10).

– Etter at jeg begynte med fekting har jeg også merket at jeg har fått bedre fantasi, sier Danial Morad Siassarani (10).
Njård fekting får 12.500 kroner fra Oslofondet til innkjøp av kordesett til helt nye kurs for 6-8-åringer, som starter opp i 2015.

Njård fekting

OSLOFONDET: Kim Leskovsky (Njård), Tore Sande (Hafslund) og Tore Bollingmo (dittOslo), med Danial, Benjamin og Ulrik. (Foto: Karl Andreas Kjelstrup)

Nybegynnerkurs

– For disse pengene får vi kjøpt plastkårder og vester til bruk for de yngste. Kurset skal tilbys skolene i nærområdet gjennom Aktivitetsskolen. Kursene skal ha fokus på kårdelek og allmenne fekteferdigheter. Vår erfaring er at barn i den alderen har en naturlig glede og spenning ved å fekte, sier Kim Leskovsky, som sitter i styret i Njård fekting.

– Dette er et tiltak som kommer mange til gode, og er midt i blinken for Oslofondet, sier ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo, Tore Bollingmo, som ønsker lykke til med rekrutteringen av unge fektere.

For de tre tiåringene som allerede har fektet i et par år, er fremtidsmålene klare:

– Jeg har lyst til å komme til OL og VM, og bli berømt for fektingen, sier Benjamin.

– Målet er å vinne gull, ikke bare sølv, smiler Ulrik lurt.

Oslofondet er et samarbeid mellom Mediehuset dittOslo, som blant annet gir ut Ullern Avis, Akersposten og Nordre Aker Budstikke, og kraftselskapet Hafslund. I 2014 blir 250.000 kroner delt ut til lokale barne- og ungdomsaktiviteter i Oslo. I hver av de fire utdelingsrundene får fire søkere fra forskjellige steder i byen 12.500 kroner hver.

Det­te er den siste ut­de­lings­run­den i 2014, og i til­legg til Njård fek­ting, fikk Hau­ge­rud IF sjakk, Vålerenga bas­ket og Eke­berg sko­le­korps pen­ger.

Les mer om Oslofondet her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag