*Nettavisen* Nyheter.

Njård-trener Åge Storhaug er død

TAPPER KAMP: Åge Storhaug var kreftsyk i flere år, men treneren var likevel svært aktiv. Her under en økt med Njård Turn i mai i fjor. Alle foto: Anders Halvorsen

Njård-trener Åge Storhaug tapte natt til onsdag kampen mot kreften. Turnlegenden ble 74 år gammel.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAMHOLD: Legenden Åge sammen med Njård-turner Odin Kalvø (16) i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

GODE MINNER: Njård-trenerne Åge Storhaug og Jan Schroé smilte godt i desember 2010. Nok en gullsesong var over og det nærmet seg juleferie.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENGASJERT: Åge ledet alltid Njård-øktene på Norges idrettshøgskole med glød og entusiasme.

OSLO: Åge Storhaug har i en årrekke vært trener i Njård Turn, og klubbledelsen mottok dødsbudskapet med sorg onsdag formiddag.– Åge har vært sentral hos oss i mange år. Han var en lysende idrettsmann og et stort forbilde for mange. Dette er veldig trist, sier daglig leder i Njård, Karl Müller til Ullern Avis Akersposten.

(Klikk på hovedbildet for å se flere bilder)

Stort engasjement

Storhaug ble kreftsyk for fem år siden, men treneren trakk seg aldri tilbake.

Les også: Storhaug i gullrus etter NM

Njård Turn har hatt en eventyrlig suksess under legendens ledelse, og både på junior- og seniornivå har det blitt utallige NM-medaljer.

– Hos oss har Åge en enestående posisjon. Han var så mye mer enn bare en trener, og betydde mye for miljøet, sier Müller, og utdyper:

Les også: Njård-talent sikter mot OL i Rio de Janeiro

– Åge kjørte guttene til og fra trening og konkurranse. Han hjalp til med lekser. Åge hadde et brennende engasjement, som jeg aldri kommer til å glemme, sier Njård-lederen.

Legenden Storhaug

Storhaug tok EM-sølv i sprang i 1965, og fra 1961 til 1971 vant han også seks nordiske mesterskap. I tillegg tok atleten fra Jæren hele 14 NM-gull.

Les også: Storhaug-elev viste klasse i NM

Etter det Ullern Avis Akersposten erfarer, har den tidligere OL-deltakeren og landslagstreneren vært inn og ut av sykehus den siste tiden.

Natt til onsdag måtte Storhaug gi tapt for kreften på Diakonhjemmet, 74 år gammel.

Åge kjempet en tapper kamp, sier daglig leder Karl Müller.

Les også: Njård-turner ble nordisk mester på Island

Njård-profil og landets beste turner gjennom mange år, Espen Jansen, sørger nå over tapet av sin viktigste støttespiller.

– For meg personlig har Åge betydd ekstremt mye som både trener og mentor gjennom hele livet. Han har vært en utrolig fin person som har støttet meg hele tiden. Det er vanskelig å sette ord på hvor høyt jeg beundrer den mannen, sier Jansen til nrk.no.

I 2008 mottok Åge Storhaug Kongens Fortjenestemedalje i gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.