RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Njård yppet mot Nit/Hak

Njårds håndballherrer hadde elitelaget Nit/Hak i kne i en halvtime, så tok kreftene slutt. Nit/Hak vant til slutt cupkampen 27-22.

Makrellbekken: Nit/Hak kjørte over Njård i starten, og ledet 5-1 etter ti minutters spill, men Njård jobbet intenst i forsvar og viste at de ønsket å gi elitelaget kamp.

De siste 20 minuttene av første omgang fikk Njård bedre bevegelse i angrepsspillet sitt, samtidig med at Nit/Hak mistet noe av aggressiviteten og konsentrasjonen bakover.
Venstrebacken Fredrik Dyve lå bak mange av de angrepsstrekkene, som etter hvert ga uttelling for Njård. I tillegg til seks mål var han innblandet i de fleste målene Njård scoret i etablert angrep.

Det var likevel den kollektive forsvarsinnsatsen som var hovedårsaken til at Njård snudde 1-5 til ledelse 14-11 ved pause. De jobbet knallhardt sidelengs, og tvang etterhvert Nit/Hak til å ta dårlige avslutninger. Dermed kom keeper Alexander Faye-Schjøll inn i kampen etter en litt tung start.
I tillegg til Dyve og Faye-Schjøll gjorde Ander Thorud og Fredrik Hødnebø solide innsatser i forsvar.

Etter pause økte Nit/Hak innsatsen i forsvar. Det bidro til at Njård kjente tempoforskjellen mellom eliteserien og 2.divisjon. I løpet av fem minutter tok Nit/Hak ledelsen 15-14 etter blant annet to mål i overtall. Deretter bet Njård tennene sammen og holdt følge med Nit/Hak til drøyt midtveis i andre omgang, fremfor alt etter endel 100 prosentredninger av Alexander Faye-Schjøll. Midtveis i andre omgang var stillingen 18-18.

I løpet av de neste fem minuttene misbrukte Njård tre 100 prosentsjanser. Det var nok til at Nit/Hak skaffet seg ledelsen 21-18. De siste ti minuttene gjorde et slitent Njård-lag stadig flere tekniske feil, og det endte til slutt med tap 22-27.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere