*Nettavisen* Nyheter.

Njårds gullgutter i turn

ATLETISKE UTØVERE: Pietro Giachino (bak t.v), Lars Planke, Odin Kalvø og Mads Skottner har hatt en fantastisk sesong. Foto: ALLE FOTO: ANDREAS LINDBÆK

Gullguttene til Njård fulgte opp med nok en kanonsesong i 2011.

Klikk på bildet for å forstørre.

STERK: Mads viser styrke.

Klikk på bildet for å forstørre.

PRESISJON: Odin Kalvø

Klikk på bildet for å forstørre.

SUVEREN: Lars Planke har vunnet alt denne sesongen.

SOGNSVANN: Herrene og guttene til Njård Turn kan nok en gang se tilbake på en drømmesesong.Men denne sesongen er den klart beste på lang tid skal vi tro trener Åge Storhaug (73).

– Vi var enda bedre enn i fjor. I år er vi modnere, mer rutinerte og veldig sikre på det de gjør, sier Storhaug, som selv var med som OL-deltaker i 1960 og 1964.

Gullåret

Lars Planke (18) var den i klubben som oppnådde mest suksess jubelåret 2011.

Han vant alt han deltok i Norge på juniorsiden. NM mester junior, tre seiere i Norgescupen (av tre mulige), vinner av Norgesfinalen og landsfinalen. I tillegg tok han gull i ringer under Nordisk Mesterskap og tredjeplass totalt.

Hvordan oppsummerer du sesongen, Lars?

– Det er den best jeg har hatt noensinne. Jeg kunne ikke avsluttet på en bedre måte som junior. Dette lover bra til neste år, sier Planke.

Han har tidligere fortalt Ullern Avis Akersposten at hans store drøm er å kvalifisere seg til OL i Rio. Men han innrømmer at det kan bli veldig tøft.

– Kravene er ekstremt høye for å delta i et OL. Et mer realistisk mål er å delta under prøve-OL, sier han.

Trener Åge Storhaug, som selv trente sammen med japanerne da han deltok under OL på 60-tallet, mener at Lars bør flytte til USA for å trene med de aller beste.

– Mitt råd til Lars er at han flytter til USA og går på skole der. Da får han trene med de aller beste i verden.

Godt miljø

I tillegg har også Odin Kalvø (16), Pietro Giachino (16) og Mads Skottner (13) utmerket seg denne sesongen.

Pietro Giachino overrasket også alle da han tok gull i NM for senior i frittstående.

– Det var veldig morsomt å stå sammen med de voksne og ha vunnet. Jeg er ganske tynn og det å stå sammen med de svære folkene var veldig motiverende. I turn er det viktig å aldri miste håpet, alt kan skje, sier Pietro.

Alle utøverne trekker frem det gode miljøet i klubben som en av suksessfaktorene.

For Mads Skottner var dette året et gjennombrudd.

– Jeg tok tre gull i landsfinalen (frittstående, bøyler og ringer). I år har jeg virkelig slått gjennom poengmessig, sier han.

– Hvorfor har det skjedd?

– Njård har et fantastisk miljø. De unge trener med de eldre, og vi lærer utrolig mye fra de på trening. Jeg har lært veldig mye dette året takket være de eldre i klubben, sier han.

Åge Storhaug er helt enig med Mads og sier at klubben er unik i så måte.

– Det at de trener med de eldre gjør at de mister respekten for de vansklige øvelsene. Her i Njård jobber vi som en klubb og gjør mest mulig sammen, sier Åge Storhaug, som trener klubben sammen med Jan Schroè (25) fra Belgia og Gabriel Negru (37) fra Romania.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.