RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nøkkelen til suksess

Det var full klaff for Christian Ringnes da han som Eiendomssikrings første lærling slo til og vant Norges første NM for låsesmedlærlinger på Hamar 29. januar.

Alnabru: 18-åringen har funnet sin nisje i faget.
Det er ikke en dag jeg kjeder meg på jobben, det er nye ting hele tiden og det er utrolig viktig i et yrke. Det er det her jeg vil satse på, sier Ringnes.
Mesterskapet
Ringnes var en av to som kvalifiserte til NM, og Ulven-gutten konkurrerte mot en lærling fra Stavanger under Låsesmedtreffet på Hamar.
Og det var de mer erfarne som evaluerte arbeidet.
Det var jo litt skummelt med så mange låsesmeder som sto og så på, forteller Ringes.
To dører ble spent opp i den store messehallen, og de to konkurrentene jobbet fra klokken åtte til litt over 15.00 med diverse oppgaver som installering av ulike låser og dørautomatikk. Tilslutt måtte de file en nøkkel for hånd etter en gammeldags lås.
Tre dommere observerte arbeidet både under og etter avsluttet arbeid, og under en stor fellesmiddag for alle på treffet ble mestern kåret.
Da jeg var ferdig tenkte jeg selvfølgelig at jeg kunne gjort det og det bedre, men jeg hadde gjort det jeg kunne, og jeg hadde gitt mitt beste, sier Ringnes.
Godt miljø
Ringes har vært lærling på Eiendomssikring siden oktober 2003, og har blitt lært opp av de erfarne låsesmedene i bedriften.
Dette var veldig stort for meg, han er jo den første lærlingen vår, sier Knut Kildahl, sjef for Eiendomssikring.
Også de andre i bedriften synes NM-mesterskapet var stas.
De synes nok at det er kult at jeg vant, det er jo moro for dem når de vet at de har lært meg opp, sier Ringnes, som før læretiden gikk grunnkurs mekaniske fag på Stovner videregående.
Ringnes drar til Stockholm i april for å delta i det nordiske mesterskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere