RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NMF anker bøter

Aksjonistene fra Norges Miljøvernforbund (NMF) anker bøtene og saksomkostningene de ble pålagt å betale av Oslo Tingrett.

Malmøykalven/Bergen: Kurt Oddekalv og åtte andre aksjonstene fra Norges mIljøvernforbund (NMF) anker bøtene og saksomkostningene de ble dømt til å betale av Oslo Tingrett. Aksjonsitene sto tiltalt for ordensforstyrrelser i forbindelse med en aksjon mot lekteren ved Malmøykalven 24.mai i fjor. Oslo Havn og Secora krevde nærmere 200 000 kroner i erstatning etter aksjonen, men fikk ikke medhold i kravet fra tingretten.

Aksjonistene fra NMF ble dømt til å betale bøter på 5000 kroner hver, pluss 2000 kroner i saksomkostninger. Nå er altså denne dommen anket. Årsaken til at dommen fra tingretten blir anket er at Oddekalv mener det ikke blir rett at aksjonistene skal betale saksomkostninger når det var det skyhøye kravet fra Oslo Havn som var årsaken til at saken havnet i retten.

Selv om de er myndighetene må de ikke få anledning til å kneble miljøvernarbeid, derfor er denne saken av prinsipiell betydning for alt miljøvern framover. Vi har allerede én seier i denne saken, sier Kurt Oddekalv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere