Noe å ta på vei for

Trafikk er et gjennomgangstema i Ullern Avis Akersposten. Vi blir stadig oppringt av frustrerte og engstelige beboere, som forteller om høy hastighet, økt trafikk og hensynsløse bilister som parkerer der det passer seg.

Røatunnel har figurert i våre spalter siden broen over Lysakerelva kom på syttitallet. Den lokale villaveien Griniveien ble med dette en gjennomfartsåre for Bærumbilistene. Nå ser vi endelig resultatet. At Oslopakke 3 åpner for lånefinansiering av tunnelprosjektet, gjør at den ikke er avhengig av å vente på de prognostiserte bompengeinntektene i fremtiden. BU-leder Elin Horn Galtung sier optimistisk at arbeidet med tunnel kanskje kan starte i 2008. Vi er redd for at den byråkratiske kvernen maler noe langsommere. Røatunnelen burde stått ferdig før hundrevis av nye leiligheter og et ekspanderende næringsliv får fotfeste på Røa.
Et annet sted usikre og farlige veier har vært et tema denne våren, er på Voksenkollen og Holmenkollen. Beboere bekymrer seg med god grunn for smale og dårlige veier. Disse utgjør en fare for skolebarna, men også den økte trafikken i forbindelse med arrangementer er et problem.
Interessene er like mange som adressene, men en ting er sikkert; Det må settes av penger til utbedring av veinettet oppover i åsen. Spesielt med tanke på VM i 2011. Vi stiller oss bak BU- lederen i Vestre Aker som mener at noe må gjøres lenge før den tid.

Lav rente og lavere arbeidsledighet har ført til at vi kjøper flere, dyrere og raskere biler. Tidsklemma og raske biler er en farlig kombinasjon. Heldigvis er det lenge siden vi har sett en bilulykke der liv har gått tapt her i ytre vest. Kanskje er det ren flaks, eller kanskje det er fordi foreldre i trafikerte områder fyller deres små kjæres hoder med skremselspropaganda, som i Bestumveien. Beboere ved CC Vest er alvorlig bekymret for at noe fryktelig skal skje med et av deres barn.
- Vi er vitner til nestenulykker nesten hver dag, forteller foreldrene.

Neste gang du er ferdig på den stressende jobben din, setter deg inn i din nye, søvfargede Porsche Cayenne og raser ned til CC Vest for å rekke polet fordi dere har gått tom for pappvin på Tjøme, håper vi at du stopper opp, sender de små en tanke og tar til fornuft. Det er en grunn til at det er 30-sone i smale villaveier der skolebarn og foreldre med barnevogn ferdes. Vær vettig - kjør i tretti!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.