Noe for andre

Egil Egeland og Karin Krog er brukere og frivillige ved Skøyen/Smestad seniorsenter. Nå håper de prosjektet "Rehabilitering i eldresenteret" kan føre til at flere trykker senteret til sitt bryst.

Skøyen: - Noen ganger tror jeg nesten jeg har større glede av det enn de som får bistand, smiler Egeland mens han titter over bordet på sin gode venn og kollega.

Grupper


- Ja, det holder jeg nesten med deg i. Har man en dårlig dag og tenker, nei uff i dag orker jeg ikke. Ja, da bør man kle på seg og komme seg av gårde. Når man setter jeg i resepsjonen på seniorsenteret og får alle de positive tilbakemeldingene, da er alt glemt, sier Krogh.
Begge har de godt nettverk av venner og kjente som de daglig treffer på det hyggelige senteret i Skøyen Terrasse. Nå håper de prosjektet kan åpne for at enda flere mennesker ser verdien av et sted å være, i nærmiljøet.
- Jeg håper og tror at folk skjønner at vi trenger deres hjelp hvis vi skal få dette til. Gruppene er jo satt sammen på basis av at folk møter opp og gjør de ikke det, ja, da blir det ingen fullendt gruppe, understreker Egeland.
40 mennesker rundt om i nærmiljøet skal være med på prosjektet hvis mål er å øke trivsel, kartlegge tallmateriale, se på hvilke måter eldresentrene bidrar til å bedre de eldres helse. Tilbudene er blant annet besøk hjemme med presentasjon av senterets tilbud, transport til og fra eldresenteret, matservering og spisefellesskap, fysisk aktivitet og kanskje det aller viktigste; integrering i eldresenterets miljø.

Hjelper hverandre

Anne Kathrine Lien ved senteret har selv sett hvordan folk lyser opp og kvikner til når de kommer inn døren. Hun håper og tror at også flere kan innlemmes i det allerede eksisterende miljøet.
- Her er de fleste med på å få dette til å gå rundt og bli et hyggelig og velfungerende senter. Folk ser ofte kjente og setter seg ned og tar en kaffe i sosialt lag, forteller hun og legger til;
- Et mål er jo at terskelen for dem som blir sittende hjemme alene blir lavere og at også de ser nytten av å ha et senter i nærmiljøet. For noen kan det være vanskelig å bryte inn i en allerede etablert gjeng, men dette prosjektet gjøres jo også det enklere, sier hun. Prosjektleder Ina Takle Renskaug har troen på det å være en del av en gruppe og å være invitert kan ha positiv effekt. Og når man først har kommet inn i et miljø, ja da er det enklere å komme igjen.
- Det handler om å komme seg ut sammen med andre, dele erfaringer og gode historier, le sammen og finne folk man har noe til felles med, avslutter Renskaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.