Noe gikk galt på Nordberg

FORTVILER: Butikksjef Thomas Koc på Joker Nordberg og kunde Tora Sognnæs fortviler over at parkeringsplassen (bak dem) plutselig forsvant. Han frykter for butikkens omsetning, hun er redd for å miste nærbutikken. Til venstre skimtes innkjøringen for varelevering.

FORTVILER: Butikksjef Thomas Koc på Joker Nordberg og kunde Tora Sognnæs fortviler over at parkeringsplassen (bak dem) plutselig forsvant. Han frykter for butikkens omsetning, hun er redd for å miste nærbutikken. Til venstre skimtes innkjøringen for varelevering. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En ubrukelig rundkjøring, ambulanser som ikke kommer frem og en butikk som mister kunder og taper omsetning.

«SÅ GÆRENT»: – Rundkjøringen er ubrukelig. Lastebiler må kjøre over midten, og det kan i verste fall føre til skader på bilen, sier Nordberghjemmets vaktmester Tage Nielsen og venneforeningens nestleder Kari Stavnsborg.

SER FINT UT: Men bredt fortau og smal veibane fungerer ikke i praksis, mener naboene.

KAOS: Skiltjungel, mener Kari Stavnsborg.

IKKE RUNDT: Lastebiler som kommer fra venstre klarer ikke den brå svingen inn i rundkjøringen, og må kjøre over "øya" i midten, eller i motsatt kjørefelt.

JOKER: Mistet parkeringsplassene, og innkjøringen til vareleveringen (til venstre) er for vanskelig for lastebilene, hevder butikksjefen.

NORDBERG: – Det har blitt så fint, men så har det blitt så gærent, sier Kari Stavnsborg, nestleder i Nordberghjemmets venner.

Del på Facebook

Sammen med vaktmester Tage Nielsen viser hun oss veistubben som fra Carl Kjelsens vei passerer tennisbanen og Nordberg barnehage, før den ender ved Nordberghjemmet.

– Noe gikk galt

Oslo kommune sørget for at veien i mai ble oppgradert. Ved første øyekast ser alt fint ut. Men:

* Svingen i rundkjøringen innerst ved hjemmet er så krapp at lastebiler med varelevering ikke kommer seg rundt den på vei ut fra hjemmet.

* Innsnevringene i veien ved parkeringslommene utenfor barnehagen gjør veien så smal at to biler ikke kan passere i bredden. Om morgenen er dette et problem, særlig for ambulansetransport til Nordberghjemmet. «Hvorfor kunne ikke fortauet som er bred som en bilvei vært smalere, slik at veien ble bred nok for to biler?» undrer Stavnsborg og Nielsen.

* Nordberghjemmets parkeringsplasser utenfor barnehagen er fjernet til fordel for en drop-sone for barnehagen, og tre-fire handikapplasser (HC). «Hvem er HC-plassene tiltenkt? Nordberghjemmet har sine egne plasser ved hovedinngangen,» sier Stavnsborg.

* Ved avkjøringen fra Carl Kjelsens vei har det blitt en skiltjungel, der skiltene til Nordberghjemmet og Nordberg barnehage er gjemt bak et skilt med parkeringsbestemmelser, og busskiltet.

Omsetningen stuper

Også butikksjef Thomas Koc fortviler. Parkeringsplassen utenfor butikken hans er fylt igjen med en jordhaug det er sådd gress på. Ifølge butikksjefen fikk han ingen beskjed før arbeidet startet.

– Jeg har tapt masse omsetning, og kundene klager. Nå er det ingen steder å parkere. Parkeringsplassen på andre siden av veien er reservert Nordberghjemmet, Nordberg barnehage og tennishallen.

I og med at tomten er kommunal, understreker Koc at kommunen selvfølgelig er i sin fulle rett til å gjøre som den vil.

– Men de kunne tatt kontakt, hatt en dialog med oss. Innkjøringen for vareleveranser har blitt så kronglete at lastebilene rygger på skilt og litt av hvert, sier han oppgitt.

Joker-butikken, som holder åpent til sent om kvelden, også på helligdager, har en del tilreisende kunder. Disse dropper nå å handle hos ham, sier Koc.

– Søndagene er den dagen vi har mistet mest omsetning. Kundene er raskt innom, så et par parkeringsplasser hadde vært nok. Hva er det egentlig de har tenkt her? Hva er hensikten med dette? spør Koc.

Tora Sognnæs er fast kunde og frykter butikken må legge inn årene.

– Det ville vært helt forferdelig. Dette er nærbutikken vår. Heller parkering enn litt gress her, sier hun.

– Alt er gjort i henhold til reguleringsplanen

Det er Omsorgsbygg som har vært bestiller av oppgraderingsarbeidet på Nordberg. De avviser at situasjonen skal være så håpløs som nabolaget beskriver.

Les Omsorgsbyggs kommentar til oppgraderingsarbeidet her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.