RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Noe må gjøres med farlig rundkjøring»


Sist mandag ble det tent lys og lagt ned blomster ved fotgjengerovergangen hvor kvinnen ble påkjørt og mistet livet.
Sist mandag ble det tent lys og lagt ned blomster ved fotgjengerovergangen hvor kvinnen ble påkjørt og mistet livet. Foto: FOTO: AINA MOBERG

Jeg henviser til nyhetssaken om en kvinne som omkom etter at hun var blitt påkjørt i gangfeltet ved den nye rundkjøringen utenfor Lambertseter senter.

Del på Facebook

Jeg kjenner verken sjåføren av ulykkesbilen eller den omkomne, men vil likevel innstendig be Statens vegvesen vurdere sikkerheten rundt denne relativt nye rundkjøringen.

Ulykken var nemlig en forventet katastrofe, fordi rundkjøringen er konstruert på en åpenbart trafikkfarlig måte.

Fotgjengerfeltene er rett og slett lagt alt for nærme selve rundkjøringen, og fordi man som bilfører først og fremst må følge med på trafikken som kommer fra venstre når man kjører inn i rundkjøringen, er det lett å ikke være tilstrekkelig oppmerksom på eventuelle personer som krysser veien på gangfeltet til høyre for en, som man straks kommer inn i.

Denne feilkonstruksjonen har vært åpenbar for mange av oss fra dag én.

Jeg håper virkelig at Statens vegvesen foretar en helt nødvendig rekonstruksjon og bedring av Lambertseterrundkjøringen, slik at vi kan unngå flere ulykker.

Det bør skje fort!


Catharina Jacobsen
Mosseveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere