RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noe må skje

Nå er det snart fem måneder siden Rommen skole ble stengt og elevene omplassert til andre skoler i distriktet. I den tiden har det ikke blitt tatt noen beslutning om fremtiden til skolen, verken av Undervisningsbygg eller Utdanningsetaten, og de 680 elevene går en usikker fremtid i møte.
Nå blir det bygd paviljonger for de yngste elevene på Rommen slik at de slipper den daglige pendlingen til Groruddalen skole, en midlertidig løsning som forhåpentligvis letter skoledagen og gir de eldre litt mer pusterom på de nye trange lokalene.
Det er for ille at man må ty til slike løsninger uten noen som helst form for permanent skolebygg i sikte. Til høsten kommer 100 nye førsteklassinger til å begynne på skolen, og hvem vet hvor lenge det tar før de får vite hva et ordentlig skolebygg er.
Rommen skole ble bygd for mer enn 30 år siden og det at hele bygget måtte stenges og at ingen nå får komme inn i bygning på grunn av alvorlige konstruksjonsfeil tyder vel på at skolen har gjort nytten sin.
Alt avhenger selvfølgelig av budsjettsituasjonen, men noe må bli gjort slik at skolen igjen kan bli tilgjengelig for de nesten 700 elevene. En ny skole hadde selvfølgelig vært ideelt - en løsning rektor på skolen Jon Langmoen fremmer, men hvis det ikke blir lagt inn i budsjettet må ihvertfall skolen få et svar.
Undervisningsbygg sier at arbeidet med å kartlegge skadene har tatt lang tid, og at både trege fagfolk og omfanget av skadene har ført til den fem måneder lange ventetiden. Vi får håpe at løftet deres om en anbefaling til Utdanningsetaten denne uka blir fulgt opp, og at man kommer et skritt videre mot en permanent løsning. Hittil har det jo nesten vært på stedet hvil.
Under et besøk på Rommens lokaler på Groruddalen skole sa mange elever at de savnet skolen sin og ville flytte tilbake så snart som mulig. En skole er ikke bare et tak over hodet, men ofte et sted barn assossierer med vennskap og utvikling gjennom meget formative år. Det plutselig å bli kastet ut av skolen sin over natten og flyttet til nye og fremmede lokaler er ikke en opplevelse barna tar lett.
Vi kan akseptere at det er dyrt å bygge en helt ny skole, men det kan ikke være noen billig affære å busse 680 elever flere ganger daglig rundt i Groruddalen, samt bygge midlertidige paviljonger. En snarlig avgjørelse vil være i alles interesse, og det vil ihvertfall gi elever og ansatte på Rommen skole et tidsperspektiv og en litt mer konkret fremtid.

Til høsten kommer 100 nye førsteklassinger til å begynne på skolen, og hvem vet hvor lenge det tar før de får vite hva et ordentlig skolebygg er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere