*Nettavisen* Nyheter.

Noen gjør det skarpt

 

Som kjent flytter TV Norge til Nydalen neste år. Nå har selskapet lagt frem tallene for i fjor. De tjener fortsatt gode penger i et tøft marked.

SENTRUM/NYDALEN: Tv-selskapet som fortsatt holder til i Biskop Gunnerus gate 6 hadde i 2008 en omsetning på 675,6 millioner kroner og et resultat før skatt på 108 millioner kroner.

Året før kunne TVNorge skilte med en omsetning på 655,4 millioner og et overskudd før skatt på 168,6 millioner kroner, skriver fagbladet Kampanje.

- Dette er en klar nedgang fra foregående år og skyldes hovedsaklig konkurransesituasjonen i distribusjonsmarkedet, men også svikten i annonsemarkedet som kom i siste kvartal i 2008. Resultatet er fortsatt meget bra og blant de beste i mediebransjen i Norge, skriver TVNorges styre i årsberetningen.

Investeringer og annonsefall

Harald Strømme, administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge, sier til Kampanje at resultatfallet i 2008 har to hovedårsaker.

- Det er to hovedårsaker. Den første var planlagt. 2008 var det første hele driftsåret for kanalen Fem. Å etablere en ny kanal koster penger, det krever store investeringer. Den andre årsaken er at det var en generell nedgang i annonsemarkedet i fjerde kvartal, en nedgang som rammet alle norske mediebedrifter.

- Likevel oppnådde vi et godt resultat, ja, blant de beste i mediebransjen i 2008, sier Harald Strømme til Kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag