*Nettavisen* Nyheter.

Noen som har penger og frivillige ledere?

Trenger ledere: Verden i Oslo oppfordrer folk til å melde seg som ledere. Foto: Verden i Oslo

I fjor arrangerte "Verden i Oslo" sommerleir for barn, med god støtte fra blant annet Grieg-fondet. Men i år må de se andre veier for å få nok penger til å få gjennomført dette prosjektet. I tillegg trenger de frivillige ledere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke farlig: Lene Nes sier at alle vil få god opplæring god tid før sommerleiren starter. Foto: Andreas Lindbæk

Klikk på bildet for å forstørre.

Trenger penger: Hele sommerleiren er basert på frivillighet. Men det koster også. Foto: Verden i Oslo

Klikk på bildet for å forstørre.

Vennskap=kjennskap: Målet er å integrere unge barn fra asylmottak med jevnaldrende i Oslo. Foto: Verden i Oslo

OSLO: 29.juni skal Verden i Oslo arrangere gratis sommerleir på Maridalen skole, der barn fra asylmottak og jevnaldrende barn i lokalmiljøene rundt skal få en fin uke med mange forskjellige aktiviteter.

Hele prosjektet er basert på frivillighet, men det koster en del å gjennomføre dette. Leie av skole, mat, utflukter, transport og en del utstyr koster penger. Derfor er vi avhengige av ekstern økonomisk støtte, opplyser Edle Nes i Verden i Oslo.

Trenger ledere

De regner med det blir rundt 40-50 barn med i sommerleiren i Maridalen og for å klare å holde styr på alle trenger de en del voksne frivillige. I Skedsmo regnes det med rundt 60 barn.

Det optimale er en voksen per tredje barn. Foreløpig har vi fått noen ledere, men vi trenger fortsatt en del til. Lederne som er med setter av uken og bor på skolen., sier hun.

Det er alltid en del studenter som melder seg på dette, og spesielt kvinner. Nå håper de også at mannfolkene vet sin besøkelsestid. Mangfold er noe de generelt søker, både i forhold til kjønn, alder, kultur og bakgrunn.

Vi håper at mange ønsker å være med på å skape denne leiren. Vi har en felles helg med dypere informasjon og opplæring, så her er ingenting å frykte, sier hun.

Nye veier

I fjor fikk prosjektet et betydelig beløp av Grieg-fondet, noe som gjorde at de ikke trengte å søke penger hos mange andre. I år derimot blir de tvunget til å se seg rundt andre steder.

Foreløpig har vi rundt 10 000 kroner, men vi håper å få inn over 100 000 kroner for å skape en god leir hvor deltakerne får den gode opplevelsen vi håper på. Derfor oppfordrer vi bedrifter til å gi penger om de har det i disse finanskrisetidene. Alle bidrag hjelper, opplyser hun.

I tillegg til pengestøtte, er det bedrifter som også bidrar med ting de kan bruke under leiren.

I fjor sponset for eksempel Godt brød, noen daglivarebutikker og Stabburet oss med mat. Slike bidrag hjelper utrolig mye. Hvis noen har ting vi kan bruke til aktiviteter tar vi det imot med stor takknemlighet, sier Edle Nes.

Vennskap=kjennskap

Målet med denne uken er å gi ungene en fin opplevelse, spesielt gjelder dette asylbarna i området.

Ved å samle sammen asylbarn og plassere de med jevnaldrende i lokalmiljøet, skaper vi integrering. Dette gjør vi for å bygge respekt, forståelse, kjennskap og vennskap blant barna. Det blir fokus på moro og lek, samt litt læring. Aktivitetene spenner vidt fra sport til kunst og teater, avslutter Edle Nes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.