*Nettavisen* Nyheter.

Nøff er ute og Kongen hedret

Nasse er antakeligvis verdens mest bereiste statue. Flere turer innenlands, og en utenlandstur eller to har det blitt.

Venn av Nøff melder at Hans Majestet Kong Harald ble tildelt Pinnevennpinnen av fjorårets pinnevenn, journalist i TV2, Asbjørn Øyhovden under Utbæringen av Nøff søndag 10. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her bæres Nasse Nøff ut til sol og varme.

VÅLERENGA: Kongen er den siste i rekken av verdige pinnevenner siden Tor Åge Bringsværd fikk pinnen første gang.

- Overrekkelsen fant sted i en audiens på Slottet i går, mandag 11. mai, og med de involverte parter til stede, forteller Harald Lunde.

For de som lurer er Venn av Nøff (VAN) foreningen som øver seg i å tenke med hjertet.

nettsidene kan du lese at Nasse Nøff bor i Vålerengata 43 sammen med Harald, Ingvild, Erling og Jacob. Særlig om vinteren, når de deler kjøkken og en varm vedovn mot vinterkulde og mørke.

Pinnevennpinnen

Nasses stafettpinne er en lek, hvor ingen trenger å løpe og alle vinner. Det ligger i en stafettpinnes natur at den skal tas imot, fraktes videre, for så å gis til nestemann når tiden er moden. Slik er det med tanker også.

- Det er en stor ære å være med på utbæringen av Nøff, sier Surgol Ghairat etter at skulpturen er på plassert på sin sokkel.

Sammen med Fredsduene på Furuset mottok han stafettpinnen av FAU ved Lakkegata skole i 2005.

Ritual

Utbæringer hører våren til, og er så godt som alltid den første søndagen i mai.

- De er alltid på søndager i hvert fall, og begynner alltid klokka 14.00. Vi serverer Nassetasser og saft, og har alltid godt vær. Nesten, sier Harald Lunde.

Nasse er antakeligvis verdens mest bereiste statue. Flere turer innenlands, og en utenlandstur eller to har det blitt. I tillegg kommer naturligvis de 28.5 meterne ved hver bæring. 28.5 meter ut og 28.5 meter inn.

Til ritualene hører selvsagt Tale, og Sang, samt heising av Nasses flagg.

Det er med Nøff som med Kongen - når flagget er til topps er Nøff ute.

Venn av Nøff finnes over alt, på tvers av alle grenser, både fylkesgrenser, kjønnsgrenser, aldersgrenser og klassegrenser (og fartsgrenser). Over 900 medlemmer er spredd over hele Norge. Fra lokalmiljøet på Vålerenga til Finnmark og Vest-Agder. Og noen er spredd helt ned til Danmark og Tyskland. Men de bor jo der og snakker språket, så de har det fint med det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.