RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en skjebnetime for KFUM


OMSTRIDT ARENA: KFUMs arenaplaner står på sakskartet 19.6. Her fra BU-møte 15. mai. Arkivfoto
OMSTRIDT ARENA: KFUMs arenaplaner står på sakskartet 19.6. Her fra BU-møte 15. mai. Arkivfoto
Bydelsutvalget på Nordstrand skal i kveld, torsdag 19. juni, behandle nytt forslag fra KFUM om arena på Ekeberg.

EKEBERG: Bydelsutvalget (BU) på Nordstrand møtes i kveld klokken 19.00 og det er flere store og viktige saker på kartet. Møtet starter som vanlig med Åpen halvtime.

LES OGSÅ: Naboene frykter forstatt KFUM-"mur" på Ekeberg

Bydelsutvalget skal uttale seg om KFUMs siste forslag til arena på Ekeberg.

Saken har alledere vært til behandling i to av bydelens komiteer (byutviklings,- miljø- og samferdselskomiteen og barn,- ungdom- og kulturkomiteen).

Komiteene vedtok med dissens følgende forslag fra H, Frp og KrF:

«1. Bydelsutvalget er opptatt av å bevare en åpen slette på Ekebergsletta. Ekebergsletta representerer et viktig tilbud for alle i bydelen og i Oslo.
2. Området på vestsiden av Ekebergveien, i tilknytning til Ekeberghallen, kan i noen grad likevel utvikles for å fremme aktivitet.
3. Den opprinnelige reguleringsplanen for Ekeberg by- og idrettspark fra 2010 (sak nr 200703722) er et godt utgangspunkt for å diskutere rammene for en utbygging av dette området. Denne la opp til et kombinert tribuneanlegg og driftsstasjon mot vest med maks mønehøyde 7m, (reguleringsbestemmelsens § 6.6). Bydelsutvalget viser i den forbindelse også til egen og Riks- og Byantikvarens høringsuttalelser om forslaget til ny driftsstasjon på rodetomten.
4. Stedets landskapsprofil og åpne karakter bør i størst mulig utstrekning bevares. Bydelsutvalget går derfor i mot flere tribuneanlegg enn det ene som er omtalt i pkt. 3. Bydelsutvalget er positive til tribuneanlegget mot vest så lenge dette anlegget rendyrkes til aktivitetsformål.
5. Tilkomst og parkering for det nye anlegget må tilrettelegges slik at beboere og brukere skjermes. I forbindelse med utforming og plassering av tribuneanlegget må det tas særlig hensyn til bakenforliggende bebyggelse i Høgdefaret.
6. En av forutsetningene for etablering av anlegget er at bydelens øvrige idrettslag og uorganiserte aktiviteter sikres tilgang dersom de selv ønsker det.»

Solveien og Kongsveien 82

Bydelsutvalget skal også behandle kommunens forslag til stenging av Solveien. Bymiljøetaten har nå kommet med konkrete forslag til hvordan stengingen skal foregå.

Videre er detaljregulering for Kongsveien 82 på offentlig ettersyn. Det dreier seg om den gamle frikirketomten på Holtet der Holtet Panorama planlegger å bygge leiligheter.

LES OGSÅ: Averterer Holtet-boliger før planen er vedtatt

Skolevei, sandvolley og utbygging på Lambertseter

Bydelsutvalget skal videre snakke om skolevei og trafikksikkerhet i forbindelse med midlertidige skoler for elever ved Munkerud skole. I en byggeperiode skal Munkeruds elever fordeles på Nordseter og tidligere Nordstrand vgs.

Det er forslag om etablering av sandvolleyballbaner på Skredderjordet. Også utviling av dette området skal drøftes.

Obos boligprosjekt i Cecilie Thoresens vei 12 er ute på en begrenset høring. Det er planer om leiligheter, næring og barnehage på tomten overfor Lambertseter senter.

Til sist skal forslag om å overføre bydelsutvalgsmøter på web-Tv behandles.

Fullt sakskart finnes på Bydel Nordstrands nettsider.

LES OGSÅ:

– Prisene i Solveien kommer til å øke betydelig

KFUM Arena skapte lokalpolitisk thriller

Vil kjøpe Frikirkens Hus på Holtet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere