RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok et bom-år?

nn Det er fristende å skrive: "Så har det skjedd igjen". Allerede tidlig i år fikk bussbommen på Mons Søviks plass "en trøkk". Bommen var mer solid enn den forrige, men det hjelp ikke stort. Den ble røsket av så kraftig at bomarmen knakk og motoren fikk store skader. 100.000 kroner kostet dette gjentatte hærverket Oslo kommune i fjor. Før januar 2009 var omme hadde vandaler sørget for ødeleggelser på mellom 20.000 og 30.000 kroner. Lofthusbommen har blitt et pengesluk.

nn Og så til spørsmålet som mange stilte seg da hærverket på bommen kom opp i media i fjor høst. "Hvorfor skal nettopp dette boligområdet skjermes for trafikk?" spurte enkelte debattanter, og krevde død over bommen. (Riktignok registrerte i alle fall ikke vi at noen av den grunn forsvarte hærverket).

Kritikken er ikke urettmessig. Mange nabolag i byen, og ikke minst i vår egen bydel plages av stor gjennomgangstrafikk, noe som i sin tur resulterer i farlige forhold for fotgjengerne, og spesielt skolebarn. Men at et nabolag må finne seg i trafikk, bare fordi et annet er i samme båt, er urimelig. På Lofthus har de (når bommen får lov til å stå) en løsning som reduserer biltrafikken i et nabolag med smale veier, særlig med brøytekantene om vinteren, og som mange steder er uten fortau. I tillegg har dette området allerede stor gjennomkjøring av rutebusser, som skal være de eneste som skal få passere over Mons Søviks plass.

nn Å åpne for fri ferdsel over denne plassen vil etter vår mening være uklokt. I tillegg er veien så smal at den kun tillater ett kjøretøy omgangen. Vi tar beboernes bekymringer på alvor. De opplever økt trafikk og farlige situasjoner i de periodene bommen er åpen, og ryktet om snarveien utenom Sinsenkrysset sprer seg. Men det er viktig å huske at de virkelige "synderne" i denne saken er den eller de som til stadighet begår selvtekt og utøver grovt hærverk og ødeleggelser på bominstallasjonen. At voksne mennesker kan få seg til å gjøre slikt er totalt uforståelig.

nn At det tok så lang tid for Samferdselsetaten å få på plass kameraet er også svært beklagelig. Og resultatet av det ble igjen svært dyrt. Nå håper vi etaten raskt oppfyller teksten på skiltene som allerede er på plass, og at det virker avskrekkende på vandalene, eller sørger for at de endelig blir tatt.

At et nabolag må finne seg i trafikk, bare fordi et annet er i samme båt, er urimelig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere