*Nettavisen* Nyheter.

Nok et steg i retning Bygdøy

Kunnskapsdepartementet slapp i dag en tilleggsutredning, som viser at et Kulturhistorisk Museum på Bygdøy er mest lønnsomt. ILL.FOTO

Kunnskapsdepartementet står fast på at et samlet Kulturhistorisk Museum på Bygdøy vil være den beste løsningen.

BYGDØY: – Er en delt løsning helt umulig? spurte Høyrepolitiker og Bygdøy-beboer Hans Magnus Borge i et innlegg i Lokalavisen angående planene om et samlet Kulturhistorisk Musuem på Bygdøy.

Helt umulig er det fremdeles ikke, men tilleggsutredningen som Metier og Møreforskning slapp fredag formiddag levner liten tvil om hva som er det gunstigste alternativet rent økonomisk.

Bygdøy best ut

Metier AS og Møreforsking har utredet to tilleggsalternativer (se faktaboks), med utgangspunkt i at vikingskipene blir værende på Bygdøy.

Begge alternativene, som tar utgangspunkt i en delt løsning , kommer økonomisk dårligere ut enn et samlet museum på Bygdøy.

Tilleggskostnadene anslås å være i størrelsesorden 400-600 millioner kroner.

– Utredningen bekrefter at en samlet løsning er best, og har gitt regjeringen et enda bedre beslutningsgrunnlag, sier statsråd for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland i en pressemelding.

Kritisk for Bygdøy-beboere

Men for lokalpolitikeren Borge, er det ikke de store summene som står i fokus; hans hovedankepunkt mot et samlet museum på Bygdøy går på trafikksituasjonen.

– Man antyder at besøkstallet kan øke fra 450.000 til 700.000, og den som kjenner litt til Bygdøys trafikksituasjonen vet at det ikke går, sier han.

I en rapport Kunnskapsdepartementet har laget på oppdrag fra Universitetet i Oslo, nevnes blant annet en god trafikkavvikling som en kritisk faktor for beboerne på Bygdøy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.