Nokas-raner blant de pågrepne i stor narkoaksjon i Oslo

Mellom ti og tjue personer er pågrepet i en narkotikaaksjon i regi av Oslo-politiet. Ifølge VG er en av dem Metkel Betew (t.h.), som tidligere er dømt for å ha deltatt i Nokas-ranet. Her under rettssaken i Stavanger tingrett i 2005.

Mellom ti og tjue personer er pågrepet i en narkotikaaksjon i regi av Oslo-politiet. Ifølge VG er en av dem Metkel Betew (t.h.), som tidligere er dømt for å ha deltatt i Nokas-ranet. Her under rettssaken i Stavanger tingrett i 2005. Foto: Alf Ove Hansen (NTB scanpix)

Mellom ti og tjue personer er pågrepet i en narkotikaaksjon i regi av Oslo-politiet. Ifølge VG er en av dem Metkel Betew, som tidligere er dømt for å ha deltatt i Nokas-ranet.

17.08.15 19:11

Aksjonene startet tidlig mandag morgen, melder NRK.

– Utgangspunktet er at vi aksjonerer som følge av etterforskning over tid. Vi foretar pågripelser, og det vi forholder oss til er grov narkotikakriminalitet, forteller politiinspektør Einar Aas.

Tidligere Bandidos-topp Lars Hernes (ARKIVFOTO). Foto: Scanpix

Bandidos-topp pågrepet

Tidligere Bandidos-topp Lars Harnes knyttes til storaksjonen, melder NRK. Allerede 23. juli meldte Nettavisen at den tidligere MC-toppen var varetektsfengslet.

I kjennelsen gikk det frem at politiet gjorde flere beslag på Harnes' bopel, deriblant et våpen med ammunisjon i magasinet og med lyddemper.

– Han erkjenner de faktiske forhold, utover det har jeg ingen kommentar til saken, sa advokatfullmektig Alexander Greaker til Nettavisen etter fengslingsmøtet i juli.

Greaker møtte for advokat Anja Hellander i fengslingsmøtet.

Når Nettavisen kontakter Hellander ønsker hun ikke å så stort om saken.

– Min klient er siktet for det samme som han var siktet for i juli, ulovlig våpenbesittelse og heleri. Jeg har løpende dialog med seksjon for organisert kriminalitet, men ønsker ikke å si hva det går på.

Hellander ønsker heller ikke å si om Hernes har vært i flere avhør og hva han eventuelt har forklart i tilknytning til storaksjonen i dag.

– Han har erkjent det han er siktet for, avslutter Hellander.

Hernes skal etter planen fremstilles for forlenget varetektsfengsling kommende torsdag, 20. august.

Retten vurderte gjentakelsesfare

I kjennelsen fra juli skriver dommerfullmektig Hans Nikolai Førde:

«Retten ser det slik at oppbevaringen av pistolen - påmontert lyddemper - og de andre forholdene han er siktet for, er uttrykk for videreføring av det handlemønsteret han er ilagt straff for tidligere. For retten fremstår det klart at det er en meget nærliggende mulighet for at siktede igjen vil begå nye straffbare forhold

Ifølge VG er mellom ti og tjue personer pågrepet. Politiet har gjort narkotikabeslag, men Aas ønsker ikke å kommentere hvor store mengder det dreier seg om.

Blant de pågrepne er 36-årige Metkel Betew, skriver VG. Han har vært i frihet i 295 dager siden han slapp ut etter å ha sonet dommen for Nokas-ranet i 2004. Betew ble dømt til 16 års forvaring, og slapp ut i fjor etter at minstetiden på ti år var sonet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.