*Nettavisen* Nyheter.

Nøkler forsvunnet

I pinsehelgen tok noen seg inn i huset til Anne- Marit Fagerli i Ankerveien og tømte det for all alkoholholdig drikke.

Røa: - Verken penger, stereoanlegg, smykker eller andre verdisaker ble tatt. Kun flasker med alkohol, forteller Fagerli.
10. mai oppdaget hennes 16 år gamle sønn, som går på Hovseter skole, at husnøklene var borte. Nøklene var kun festet til en metallring og hadde ingen andre kjennetegn. Etter resultatløs leting, ga familien opp å finne nøklene. Da hele familien reiste bort i pinsen, benyttet noen anledningen til å ta seg inn i huset.

Åpen dør

Det var Fagerlis bror, som bor ved siden av, som først ante ugler i mosen.
- Han skulle mate katten vår mens vi var borte. Søndag ringte han meg og fortalte at utgangsdøren var ulåst. Jeg var den siste som forlot huset før vi dro og jeg husker at jeg låste. Han kunne imidlertid ikke se at noe var fjernet eller ødelagt inne i huset. Vi oppdaget ikke det før vi kom hjem mandag kveld, forteller Fagerli.
Ganske riktig var ikke noen verdisaker stjålet, men famlilen fant raskt ut at alt de hadde hatt stående av alkohol var fjernet.
- Alle hyllene i kjelleren var tømt. Vi hadde stående ganske mye forskjellig, både kartonger og flasker med vin, flere six packs med øl og fem-seks flasker brennevin. I tillegg hadde de tatt med seg en del hjemmelaget vin som vi egentlig hadde planer om å kaste.
Tyvene hadde også åpnet et anonymt hjørneskap i stuen og plukket med seg det som var av brennevinsflasker der.

Blå og grønn Njård-bag

Fagerli kan ikke annet enn å tro at tyvene hadde kjennskap til hvor alkoholen sto.
- Det første jeg tenkte var at disse tyvene har vært i huset vårt før. De visste eksakt hvor de skulle lete. Jeg har hatt flere samtaler med sønnen min, men har ingen grunn til å tro at han har vært med på dette. Han stiller seg helt uforstående til det som har hendt.
Gjerningsmennene tømte en sort sekk og en stor Njård-bag som de fant i huset. Disse fylte de opp med flasker og kartonger. Fagerli har nå tatt kontakt med foreldrene i sønnens klasse i håp om å finne ut hvem som har tatt seg inn i huset deres. Hun har også vært i kontakt med skolens ledelse og natteravnene, samt politianmeldt forholdet.
- Bagen som ble brukt til å frakte alkoholen er blå og grønn og veldig stor. Jeg håper noen har sett noe som kan bidra til at vi finner tyvene og at de i såfall tar kontakt med Majorstuen politistasjon, oppfordrer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.