RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt navn: Den foreslåtte Nomestien går fra Kampheimveien og ned hit til Vetlandsveien, før den fortsetter ned langs den hittil navnløse gangveien til Oppsal senter. Foto: Nina Schyberg Olsen
Nytt navn: Den foreslåtte Nomestien går fra Kampheimveien og ned hit til Vetlandsveien, før den fortsetter ned langs den hittil navnløse gangveien til Oppsal senter. Foto: Nina Schyberg Olsen

Nome får egen sti

Østensjø bydelsutvalg støtter et forslag om å hedre oppsalkunstneren Sigurd Nome med en egen sti.

ØSTENSJØ: I år er det 30 år siden billedhugger Sigurd Nome (1911-1979) døde, og mandag gikk Østensjø bydelsutvalg enstemmig inn for forslaget til Østensjø Kunstforening om å hedre ham med en egen sti.

Oppsalkunstner

Nome bodde på Oppsal hele sitt voksne liv, og flere av hans arbeider står i bydelen. Han bodde i den nedre delen av Jørnsløkkveien som nå foreslås omdøpt til Nomestien, og huset hans er lett gjenkjennelig med ekorn på taket og godt synlige statuer ved porten.

– Jeg synes det er et veldig godt forslag. Han bygde huset sitt i denne lille delen av veien, og det har alltid gått under navnet Nome-huset, uttalte Britt Inglingsstad (V).

Forlenger stien

I forslaget, som altså ble vedtatt, strekker Nomestien seg nedover fra Kampheimveien, over Vetlandsveien og ned gangveien langs samfunnshuset til Oppsal senter.

I 2006 byttet en annen liten oppsalvei, nemlig Velhusveien rett nedenfor, navn til Helge Sollies vei. Den gang var det Oppsal Vel som ønsket å hedre oppsalpatrioten Helge Sollie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere