RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nomestien til bydelsutvalget


Odd Hermann Uglem håper at denne veibiten og stien nedenfor kan bli oppkalt etter oppsalkunstneren Sigurd Nome.
Odd Hermann Uglem håper at denne veibiten og stien nedenfor kan bli oppkalt etter oppsalkunstneren Sigurd Nome. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Mandag 13. september skal Østensjø bydelsutvalg ta stilling til forslaget om å hedre kunstneren Sigurd Nome med en egen sti på Oppsal.

OPPSAL: Det er ikke første gang bydelsutvalget (BU) behandler Østensjø Kunstforenings ønske om å opprette Nomestien, men som omtalt i Nordstrands Blad 26. august har saken stoppet opp.

LES SAKEN: Vil hedre lokal kunstner

Den ene delen av den ønskede Nomestien er navnløs og byr ikke på problemer, men den andre delen har allerede et navn.

For å bytte navn på en vei må eksisterende navn være til betydelig praktisk ulempe, noe verken behandlende byrådsavdeling eller bydelsdirektøren finner argumenter for.

Til bystyret?

Kunstforeningen ønsker at saken skal sendes til bystyret for behandling hvis byrådsavdelingen ikke finner at begrunnelsene for navnebytte er gode nok. De henviser i den forbindelse til at bystyret i sin tid endret deler av Drammensveien til Henrik Ibsens gate.

Nå er det i første rekke BU som må ta stilling i saken. Det gjør de førstkommende mandag, når de igjen inntar bydelens møtelokaler på Bøler senter.

Møtet starter med åpen halvtime klokken 18.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere