RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nominert til Oslo miljøpris


Varmepumpe: Johannes Løken og kona Kjellaug har byttet ut den gamle oljefyren med bergvarmepumpe. Johannes har også vært pådriver for å Nordstrandhuset oljefritt, derfor er han og Nordstrands Vel nominert til Oslo Miljøpris 2011.FOTO: LAILA BORGE
Varmepumpe: Johannes Løken og kona Kjellaug har byttet ut den gamle oljefyren med bergvarmepumpe. Johannes har også vært pådriver for å Nordstrandhuset oljefritt, derfor er han og Nordstrands Vel nominert til Oslo Miljøpris 2011.FOTO: LAILA BORGE
Johannes Løken og Nordstrands Vel er nominert til Oslo miljøpris for sitt arbeid med å avvikle bruk av fyringsolje.

Nordstrand: «Johannes Løken og Nordstrands Vel er forbilder som inspirerer og hjelper folk på Nordstrand og i resten av Oslo med å bli oljefrie». Det er juryens begrunnelse for å nominere velforeningen og Løken til Oslos miljøpris 2011.

Del på Facebook

Sparer 28 tonn Co2

At Nordstrandhuset ble oljefritt er en viktig årsak til at Løken og Nordstrands Vel ble nominert til prisen. Avviklingen av oljefyringen førte både til at den gamle og lekkasjefarlige oljetanken ble fjernet og at man kuttet klimagassutslippene betraktelig.

Det er blitt anslått at Nordstrandhuset uten oljefyr sparer atmosfæren for 28 tonn CO2.

Viktige signaler

Signalene Nordstrand Vel har sendt til resten av nordstrandsbefolkningen er også viktige. Juryen tror at det som har skjedd i Nordstrandhuset vil føre til at flere på Nordstrand bytter varmekilde.

Ifølge Enøketaten er det rundt 1600 private oljefyrer i drift på Nordstrand, ca. 700 av disse har tilhørende oljetanker gravd ned i bakken som er over 30 år gamle. Ved siden av CO2-utslippene er det fare for at disse gamle tankene skal begynne å lekke olje ut i jord og vassdrag.

Godt forbilde

Grunnen til at Johannes Løken ble nominert sammen med Nordstrand Vel er at han er aktiv i foreningen og har sittet i styret i flere år.

Han var også en viktig pådriver for å investere i en mer miljøvennlig oppvarmingsløsning for Nordstrandhuset etter at han selv byttet ut oljefyring med bergvarmepumpe i sin bolig.

I tillegg til selv å ha slutte å fyre med olje har både Løken og Velforeningen hjulpet andre med å følge etter. Velforeningen har lånt ut Nordstrandhuset gratis til lanseringen av kampanjen «Bli oljefri!», og en temakveld for å hjelpe oslofolk å bli oljefri. Løken har delt sine erfaringer med andre som et godt forbilde i VG, Aftenposten og Dine Penger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere