Nora (101): - Musikken gikk rett hjem

 

 

I dag tok Paulus sykehjem med seg beboerne ut for å se Norsk Militær Tattoo by opp til show på Rådhusplassen.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SENTRUM: Over 40 personer dro i dag fra Paulus sykehjem for å se 1023 utøvere drille militær musikk på Rådhuset.

Og i spissen av opplegget står sykepleier-studentene Paal Kevin Donovan og Thomas Holm som avslutter sin praksis med å gjennomføre dette.

– For oss er det viktig å få beboerne ut av sykehjemmet, slik at de får oppleve kultur i Oslo og komme seg ut for å få oppleve hvordan det er utenfor sykehjemmet, sier de to.

80 prosent av dem som bor på sykehjem er dement, men sykepleierne mener at det er utrolig viktig å ta vare på de eldre og behandle de som verdige mennesker.– Mange har nok glemt dette i morgen. Men mange av de eldre har et forhold til uniform og dette er med på å stimulere sansene. Dette opplegget er en perfekt måte og avslutte praksisperioden på, sier Paal Kevin Donovan og Thomas Holm.

Og i åpningstalen til Fabian Stang var det nettopp de eldre som ble hyllet da militærparadene var på plass på rådhusplassen.

– Vi vil spesielt ønske de eldre som er tilstede her for det fantastiske samfunnet de har bygget slik at vi kan nyte gleden av det i dag, sa han til applaus fra de fremmøtte.

Den eldste beboeren på Paulus sykehjem, Nora Olsen (101), var dette en perfekt dag.

– Det har vært en fin dag og sola skinner. Selv om jeg ikke fikk se så mye, så gikk musikken rett hjem, skryter hun og tilføyer at hun skulle ønske de kunne fått kommet seg ut oftere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.