RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nora Mørk: – Måtte forklare familien at jeg ikke er lei meg


SEIRET OVER SKADENE: Larvik-spiller Nora Mørk er tilbake på landslaget etter et tre år langt mareritt.
SEIRET OVER SKADENE: Larvik-spiller Nora Mørk er tilbake på landslaget etter et tre år langt mareritt. Foto: Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Håndballspiller Nora Mørk fra Bekkelaget feiret sin største seier med både is og tårer.

BEKKELAGET/LARVIK: – Tirsdag 8. oktober kommer jeg til å huske lenge, sier bekkelagsjenta Nora Mørk (22) til Nettavisen.

Denne datoen ble nemlig seieren bekreftet. Den største seieren i hennes unge, men innholdsrike karriere.

Seks operasjoner

Nora Mørk har gått skadd i tre år, og sendt knærne igjennom seks operasjoner. Der mange mennesker med normal viljestyrke hadde gitt opp, kjempet 22-åringen videre.

Tirsdag 8. oktober ble hun tatt ut i landslagstroppen til Thorir Hergeirsson.

Når Norge skal ut i kvalifisering mot Romania, for å vinne en plass i EM-sluttspillet, blir det med Nora Mørk på laget for første gang siden 2010.

– Jeg har drømt om denne dagen veldig lenge, innrømmer hun.

Nora Mørk fra Bekkelaget ble landskjent i 2010, da hun debuterte på det norske kvinnelandslaget i EM på hjemmebane.

Mørk fikk mye spilletid, og var delaktig i at Norge tok gull det året.

– Det har vært veldig hard jobbing. Jeg føler at det er litt fortjent også, med tanke på all uflaksen jeg har hatt. Det ble mye grining da jeg fikk beskjeden. Jeg husker ikke så mye av samtalen, men klarte å holde meg til Thorir la på.

– Hvordan feiret du det?

– Det ble litt is og mye grining. Det var veldig rart, det ble på en måte litt trist. Jeg måtte forklare for familien at jeg ikke er lei meg, ler Nora Mørk.

Les også: Mørk sikter seg inn mot Rio-OL i 2016

Drømte om dette

Den sterke reaksjonen er forståelig. Igjennom hele det tilsynelatende evigvarende skadehelvetet var det nettopp drømmen om å få spille på landslaget igjen som ga 22-åringen motivasjon til å jobbe videre mot et comeback på håndballbanen.

– Det er den største motivasjonen jeg har hatt, det å spille på landslaget. Det har ikke gått en dag uten at jeg så for meg å spille i landslagsdrakt. Jeg gleder meg utrolig til å spille igjen.

– Vurderte du på noe tidspunkt å legge opp?

– Jeg var ikke inne på tanken at jeg ville legge opp, men jeg begynte å tenke at jeg måtte det. Da var det veldig deilig å ha folk rundt meg, både familien og i Larvik, som trodde på meg for meg.

Les også: Nora Mørk tilbake på håndballbanen

I intervjuet presiserer Nora Mørk flere ganger at hun er ydmyk overfor det å bli tatt ut på landslaget. Selv om hun er skadefri, forstår hun at det ikke er noen selvfølge å bli vurdert god nok.

– Jeg vil bare vise meg mest mulig fram og tenke at jeg ikke må gjøre alt på én gang. Dette er en veldig viktig samling for å kvalifisere seg til EM, sier hun til Nettavisen.

Larvik-stjernen vil helst vente litt med å tenke på VM-sluttspillet i Serbia i desember, men hun venter ikke med å nyte denne dagen – tirsdag 8. oktober.

– Dette er en stor, stor seier for meg. Det er kanskje mange som hadde gitt opp på veien. Jeg er stolt av meg selv, at jeg har klart å komme tilbake på landslaget. Jeg skal benytte muligheten godt og kose meg.

Les også: Thea Mørk: – Jeg savner Oslo veldig
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere