Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nord-Europas flotteste p-hus!

Arkitekt Jan Wang-Norderud forteller stolt om p-huset i Bogstadveien 1, som får alle andre p-hus til å fremstå grå og triste. Foto: Fredrik Eckhoff
Arkitekt Jan Wang-Norderud forteller stolt om p-huset i Bogstadveien 1, som får alle andre p-hus til å fremstå grå og triste. Foto: Fredrik Eckhoff
Loungemusikk, klare farger, gulv tilpasset høye hæler og bilvask i underetasjen. P-huset i Bogstadveien 1 er rehabilitert for 10 millioner kroner og er nå tilpasset shopping på Majorstuen.

er viktige stikkord for p-huset. Foto: Utlånt

Bogstadveien 1

MAJORSTUEN: Det er en ikke lite stolt arkitekt Jan Wang-Norderud som viser oss rundt i det fire etasjer store parkeringshuset i Bogstadveien 1, med innkjøring fra Underhaugsveien. 1. mars åpnet det og har plass til 164 biler.

P-huset, som eies av Bogstadveien 1 Garasjer AS, har fått en ansiktsløftning som ikke likner noe i hele Nord-Europa, skal vi tro arkitekten.

Med 164 nye p-plasser vil parkeringsdekningen i området mer enn dobles.

Kvinner i tankene

Den aller viktigste endringen er at p-huset nå først og fremst er til også for handlende på Majorstuen, og ikke utelukkende for langtidsutleie av parkeringsplasser.

Designmessig har det skjedd så store endringer at det er vanskelig å kjenne igjen det grå og triste p-huset bygget i 1992. Arkitekten innrømmer at utgangspunktet ikke var det beste.

Det har vært litt av en utfordring, sier Wang-Norderud, som forteller at en av hovedutfordringene var å skape et anlegg som var så oversiktlig som mulig.

Vi tok utgangspunkt i kvinnelige kunder på shoppingtur i Bogstadveien, og kvinner føler det ofte ubehagelig å være i et parkeringshus, sier han.

I dag er det ikke mye igjen av det grå og mørke.

Her er det nå mye lys og aktive, raske farger, sier han og peker på veggene. Blålig lys indikerer tydelig utgangene, slik at det skal være enkelt å orientere seg. Lyssetting fra italienske Inguzzini gjør at ikke en krok er mørk lenger. Tidligere var anlegget preget av innbrudd og generellt lite hyggelig. Det er ikke tilfelle nå lenger sier arkitekten.

Rampene mellom etasjene er godt synlige, og luften er veldig god, sier han. Overalt i anlegget henger høyttalere, som formidler behagelig loungemusikk.

Vi designet anlegget som et profesjonelt konsertanlegg, smiler han. Og, har du behov for en rask skopuss, er det oppstilt skopussemaskiner i hver etasje!

Ekstra sikkerhet

Helt nederst har Sentrum Bilvask flyttet inn, så her kan du faktisk også få bilen vasket og renset både ut- og innvendig mens du er på shopping i Bogstadveien med familien.

I tillegg til at p-huset er video- og audioovervåket av Europark, gir det en ekstra trygghet at det alltid er folk til stede her nede, sier Wang-Norderud.

Hele rehabiliteringen har for øvrig kostet 10 millioner kroner.

Bilvaskeriet tilbyr håndvask av bilen for en rimelig penge. I tilegg til dekkskift, polering, rens inne og ute, samt alt av bilpleie, sier Tassadiq Shuhujat fra Centrum Bilvask. Sett fra deg bilen, og vi gir den en skikkelig spa-behandling samtidig som du nyter Bogstadveiens servicetilbud sammen med familien.

En perle!

Leder for Majorstuen & Bogstadveien næringsforening, J. Andreas Melander, er meget glad for det nye garasjeanlegget si Bogstadveien 1.

Behovet for parkering i Bogstadveien og Hegdehaugsveien er veldig stort, spesielt på vintertid når sidegatene er mer eller mindre ufremkommelige, men stort også ellers i året, sier Melander.

Bogstadveien er landets største handlegate og har rundt 500 butikker i området.

Mange av kundene kommer langveisfra. 40 prosent av handelen er bilbaserte kunder, og inntil vi får et bedre kollektivt tilbud med Homansbyen t-banestasjon, ser vi det som spesielt viktig, også av konkurransemessige hensyn, å få et bedre parkeringstilbud til våre besøkende, sier Melander til Lokalavisen Frogner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!