Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordberg-elever lærte nettvett

(F.v.) Vetle Waaler Loland, 7G, Hanna Grønneberg, 6A, Tiril Teigene Måløy, 6B, Silje Breistein Svarstad, 7E og Sindre Skåland Brun, 7F, fra elevrådsstyret på Kringsjå skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
(F.v.) Vetle Waaler Loland, 7G, Hanna Grønneberg, 6A, Tiril Teigene Måløy, 6B, Silje Breistein Svarstad, 7E og Sindre Skåland Brun, 7F, fra elevrådsstyret på Kringsjå skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Det er ikke så kult hvis læreren kan se dine private bilder på nettet. - Vær din egen redaktør! oppfordret Nordbergelevene da over 70 elever var samlet til elevrådskonferanse på Kringsjå.

Elevrådene fra Kringsjå, Korsvoll og Tåsen var samlet til felleskonferanse på Kringsjå skole.

9. og 10. klassingene fra Nordberg ungdomskole, som stod for programmet, fikk tid til litt lek og moro fra scenen før elevrådskonferansen satte igang.

Kringsjå: Den årlige elevrådskonferansen mellom Kringsjå, Korsvoll og Tåsen skoler ble arrangert for fjerde gang torsdag i forrige uke, og samlet over 70 elever fra 4. - 7. trinn fra de tre skolene.

- Det går på omgang hvem som er vertsskole, og i år var det Kringsjås tur. Temaet er forskjellig fra år til år og blir bestemt i fellesskap av de tre skolene, men det er alltid Nordberg ungdomskole som står for programmet, forteller Hedda Isachsen, kontaktlærer for elevrådet på Kringsjå.

- Dette er det eneste fellesarrangementet vi har mellom skolene, men siden alle tre sogner til Nordberg, møtes de igjen når de begynner på ungdomskolen, sier Isachsen.

Lurt med nettvett

- Takk for at dere ville komme hit i dag, det er alltid hyggelig med besøk, sa elevrådsstyret på Kringsjå, da de åpnet årets konferanse med temaet "Den digitale hverdagen - nettvett".

- Mange angrer på det du eller andre legger ut på nettet, for det er vanskelig å fjerne det igjen, og det blir tilgjengelig for alle. Du må være din egen redaktør og tenke deg godt om før du legger ut noe på nettet, sa arrangørene fra Nordberg.

De viste en kortfilm om hvor pinlig det kan bli når læreren har googlet elevene i forkant av konferansetimen med foreldrene, og funnet både bilder og personlige nettblogger. Deretter fikk representantene i oppgave å prøve å fjerne leserloggen på en pc, før flere aktiviteter og rollespill stod på programmet.

Innsikt-prosjekt

- Alle tre skoler har siden i høst deltatt i Utdanningsetatens "Innsikt"-prosjekt, som setter fokus på digitale ferdigheter og oppgradering av skolenes pc-parker. Elevene har tilgang til sine egne rom på Classfronter, og etterhvert skal alt av innleveringer bli nettbasert, forteller Isachsen.

- Fordi vi bruker internett og pc-er i undervisningen er det viktig at elevene kjenner til fallgruvene. Målet er at de ikke ukritisk skal legge ut bilder og andre personlige ting på nettet, og at de ikke skal stole på alt de leser. Det foregår desverre mye mobbing på chatte-kanaler på internett, sier Isachsen.

Deltakerne på seminaret tar med seg det de har lært til sine respektive skoler og presenterer det for sine klassetrinn. Konferansen blir deretter evaluert av elevrådene på hver skole sammen med kontaktlæreren for at neste års arrangement skal bli enda bedre.

- Elevene er veldig fornøyd med arrangementet, og det gir en ekstra input til videre elevrådsarbeid generelt, avslutter Isachsen.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!