Gå til sidens hovedinnhold

Nordberg-gutt spiller i Dragen

Haakon Stevens fra Nordberg har en av rollene i «Dragen» avgangsstykket ved Skuespillerutdanningen på NISS.

SENTRUM/NORDBERG: Stykket er skrevet under Stalintiden av russeren Jevgenij Schwartz. «Dragen» spilles t.o.m. søndag 8. juni. Stykket er en av hovedattraksjonene på skolens egen festival, «Villniss», til helgen.

Alvor og humor

Stykket handler om en by som blir styrt av en ond drage. Hvert år tar dragen en vakker ung kvinne til fange, som til slutt dør av vemmelse i dragens hule. En dag kommer en ridder til byen, som tør å utfordre dragen til kamp. I kjølvannet følger en historie om kjærlighet, makt og undertrykkelse.

Selv om stykket har et alvorlig tema, inneholder det også mye komikk og eventyr. Egentlig er det et ganske lekent stykke, sier regissør Bente Lavik i en pressemelding.

12 avgangsstudenter viser seg fram

Hovedrollene spilles av de 12 avgangsstudentene ved skuespillerutdanningen, med førsteklassestudentene i biroller og som kor. Dragen spilles av Tom Styve, og ridderen spilles av Hugo Mikal Skår.

Vi valgte Dragen fordi det har en rekke roller, og da kan alle få vist seg frem. I tillegg ønsker vi å spille stykker som har en historie å fortelle, og som er samfunnsaktuelle, sier Lavik.

På mange måter er dette en audition for skuespillerne, hvor de får vist hva de er gode for overfor potensielle oppdragsgivere. Mange av skuespillerne vil du nok se på TV og film i fremtiden, sier Lavik.

Samfunnsaktuelt

Ifølge Lavik er stykket fortsatt høyst samfunnsaktuelt. Det er flere steder hvor man sliter med ujevn maktbalanse, griske ledere og korrupsjon. Stykket forsøker å si at det onde, dragen i mennesket, må drepes. Det er en kritikk mot diktaturet, men også diktaturets undertrykkede, sier Lavik.

Skuespillerutdanningen har fått hjelp av flere andre utdanninger ved NISS, blant annet til scenografi, lyssetting og produksjonsledelse.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg