*Nettavisen* Nyheter.

Nordbergjenta Andrea: National Player of the Year i USA

ÅRETSSPILLER: National Player of the Year i amerikansk collegefotball, Andrea Skjold Frøshaug fra Nordberg. Foto: Embry-Riddle Eagles

Andrea Skjold Frøshaug (22) er "årets spiller" i amerikansk collegefotball. – Veldig spesielt for meg, jeg har jobbet meg tilbake etter knust krageben, en brukket tå og en brukket nese dette året, forteller Andrea.

NORDBERG/USA: Andrea Skjold Frøshaug, tidligere Korsvoll, Lyn og Røa-spiller studerer ved Embry-Riddle Aeronautical University i Florida.

– Collegelaget jeg spiller for hadde store ambisjoner om å vinne den gjeveste tittelen (National Champions) i Universitetsligaen NAIA i år, men vi røk dessverre ut i semifinalen etter et mål på overtid. Det var skikkelig trist, forteller Andre.

– Gigantisk plaster

Men den gjeve utmerkelsen «National Player of the Year» ble "et giganstisk plaster på såret".

– Det var veldig spesielt for meg ettersom jeg har jobbet meg tilbake etter ett knust krageben, en brukket tå og en brukket nese dette året. Jeg kunne nesten ikke tro det da jeg hørte om utmerkelsen, men en fantastisk beskjed å få, forteller Andrea.

Hun er altså årets spiller i NAIA (National Association of Intercollegiate Athletics).

- National Player of the Year” er absolutt den mest ettertraktede individuelle prisen i ligaen. Det er første gang i historien noen fra Embry Riddle har fått denne æresbevisningen, ifølge Andrea.

– Rundt 3000 spillere

Hun forteller at det er tre divisjoner i USA som er uavhengig av hverandre. Andrea vant tittelen i NAIA divisjonen, 260 universiteter og colleges er knyttet til NAIA. Det er 22 Conferences i NAIA, eller serier. Hver av seriene har mellom 7 og 14 lag. Fra disse seriene går de beste lagene til ”The National Championship”, som er sluttspillet for de høyest rangerte lagene.

– Det var i dette sluttspillet vi kom til semifinalen. Så jeg regner med det er rundt 3000 spillere i NAIA totalt, og mange landslagsspillere fra hele verden, sier hun.

Andrea skal fullføre en bachelor i Business Administration (økonomi og administrasjon) før hun flytter tilbake til Norge. Hun har 1.5 år igjen.

Røa Dynamite Girls

– Jeg satser på å fortsette i Røa Dynamite Girls, som er klubben jeg forlot til fordel for USA. Jeg føler jeg har utviklet meg som spiller her i USA, så jeg ser fram til å komme hjem til Røa og være med å bidra der. Gleder meg veldig til det, sier Andrea.

Hun anbefaler alle som har muligheten til å dra til USA og spille fotball.

Fotball og utdannelse

– I tillegg fantastisk å lære en annen kultur og universitets system å kjenne, samtidig som man lærer seg flytende engelsk. Attpåtil kan jeg gjøre det jeg elsker – som er å spille fotball, sier Andrea, og forteller at hun har fått muligheten gjennom til både utdannelse og fotballspill gjennom fotball scholarship program, eller stipend.

Andrea er også spesielt god på skolen - noe hun også har mottatt en æresbevisning på - sjekk linken.

– Det er en helt annen kultur rundt idrett her i USA som er utrolig flott og inspirerende. Veldig gøy å få være en del av det, sier årets spiller i amerikansk collegefotball.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag