RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordby: – Vi er på rett vei


Røas Cathrine Rolness i duell med LSKs Marit Sandvei.
Røas Cathrine Rolness i duell med LSKs Marit Sandvei. Foto: FOTO: Thomas Granerød
LSK Kvinner fikk revansje for semifinaletapet mot Røa da de lørdag vant med 2-1 hjemme i den siste serierunden.

LILLESTRØM: Siden sist seier borte over Kattem (3-5) har sølvvinnerne fra Røa kun tatt ett poeng på de tre siste serierundene.

Det verste resultatet opplevde Dynamite Girls i nest siste serierunde da de tapte med hele 0-4 hjemme for Kolbotn, som forøvrig sikret bronsen i en ren bronsefinale hjemme mot Arna-Bjørnar lørdag. Stabæk vant gullet etter en strålende sesong da de som eneste lag gikk ubeseiret gjennom serien - kun fire uavgjorte kamper, resten seire.

Røa reiste seg

Etter den miserable forestillingen mot nevnte Kolbotn reiste Røa seg og spilte uavgjort i Champions League-oppgjøret hjemme mot russiske Zvezda. En kamp Røa ledet til det var spilt drøye fire minutter på overtid hjemme på Røa kunstgress. Da utliknet russerne og ga seg selv et godt utgangspunkt før returkampen førstkommende onsdag.

Ville sjekke formen

Sist lørdag var det altså klart for siste serierunde og kamp borte mot LSK Kvinner. Ullern Avis ønsket å sjekke Røa-jentenes form før den viktige returkampen i Champions League - og ikke minst før cupfinalen førstkommende lørdag. Da kan Røa med seier over Trøndheims/Ørn ta sitt tredje strake Norgesmesterskap.

Ruskete førsteomgang

Røa fikk den verst tenkelig starten på bortebane mot LSK med selvmål etter bare et par minutter spilt. Deretter og ut omgangen virket laget noe ruskete i spillet, men kom så absolutt til gode sjanser. Spesielt med to minutter igjen av omgangen da Ada Finskud misset på sitt lobbforsøk alene mot Ingrid Bruserud. I omgangens siste spilleminutt fikk gjestenes målvakt på ny vist seg frem med mesterlig redning på Celine Pettersen sitt gode skudd.

Nytt selvmål

Etter hvilen startet LSK på nytt best og var nærmere 2-0 enn det gjestene var utlikning innledningsvis. Men, etter et hjørnespark fra kaptein Siri Nordby i kampens 63. minutt var hjemmelagets Marita Skammelsrud Lund uheldig og sørget for å sette ballen utagbart i eget mål. Et heldig mål til hvert av lagene og uavgjort 1-1 på måltavla.

Strålende opplagt debutant

I oppgjørets ti siste minutter fikk Røas debutant i målet, Silje Lofthus, virkelig vist sine evner. Spesielt seks minutter før full tid da hun mesterlig sto for en dobbeltredning av høy klasse.

Nytt overtidsmål

På overtid skulle avgjørelsen falle, akkurat som hjemme mot Zvezda. LSK fikk svært mye rom og plass da ballen til slutt havnet hos Ella Masar. Masar fikk nok tid til å lade skuddbeinet og sende ballen avgårde i stor fart mot nærmeste kryss. Denne hadde ikke Lofthus mulighet for å redde, ergo vant LSK 2-1 i en ikke altfor severdig fotballkamp.

Vår sluttkommentar

Røa er ikke i nærheten av den formen laget viste tidligere i sesongen. Dette kan naturligvis skyldes en del skader og omrokkeringer grunnet dette.

Det mest positive er at laget har startet jakten på ny formtopp etter stortapet for Kolbotn. Røa spilte ingen dårlig kamp mot LSK, men som nevnt litt ruskete.

Røa er også markant svekket uten lagets toppscorer Emilie Bosshard Haavi, som heller ikke kan spille mot Zvezda eller mot Trondheims/Ørn i cupfinalen i Telenor Arena.

Trenerens sluttkommentar

Geir Nordby og Røa hadde ingenting annet enn selvtillit å spille på seg mot LSK. Og ser man bort fra resultatet så var sjefen fornøyd;

– Vi er fortsatt på rett vei og uavhengig av resultatet her så synes jeg vi spilte bra. Det er ingen grunn til å grave oss ned.

– Vi viser en veldig stigning siden kampen mot Kolbotn, men viser også fortsatt at vi har en del å jobbe med. Tross tap så viser jentene en solid innstilling som lover godt for de neste to viktige kampene.

Er savnet etter Emilie Bosshard Haavi stort?

– Klart det. En spiller som henne som fort kunne blitt toppscorer i Toppserien ville vært savnet i et hvilket som helst lag. Fordelen når spillere er ute av ulike grunner er at da bli belastnigen fordelt på de andre spillerne, og det er jo positivt i en tropp at alle kan få sin sjanse til å bidra, avslutte Nordby med et smil.

Mandag reiser Røa til Russland for å lade opp til returkampen mot Zvezda onsdag. Deretter går det i ett før laget skal spille cupfinale mot Trondheims/Ørn lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere