RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordens beste utstilling


Klima X ble denne uken kåret til Nordens beste utstilling.
Klima X ble denne uken kåret til Nordens beste utstilling.
Klima X på Teknisk museum er kåret til Nordens beste utstilling.

KJELSÅS: Det var en enstemmig jury som valgte ut Klima X blant 24 påmeldte utstillinger. Vinneren ble offentliggjort 2. april på Det nordiske museumsmøtet i Malmö/København.

Konkurransen var åpen for medlemsmuseene i de nordiske museumsforbundene. Alle ble invitert til å presentere en nyere utstillingsidé. Teknisk museum deltok med Klima X, en utstilling på 420 kvm hvor publikum må ta på støvler for å oppleve utstillingen.

- Vi er glade for å få anerkjennelse for den innovative utstillingen som tematiserer klimakrisen, sier Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef på Teknisk museum.

Ideen bak

Den svenske utstillingsarkitekten Peter Ullstad, direktør i Codesign, fikk ideen til utstillingen i Venezia.

- Jeg ønsket å gi folk noe av den samme følelsen som jeg fikk selv da jeg vasset over Marcusplassen i høye vadestøvler. Konseptet er totalt interaktivt, og folk får føle klimaendringene på kroppen gjennom vannet og isen som smelter. Når utstillingen i tillegg er fylt opp av nyvinnende interaktive installasjoner, tror jeg utstillingen setter spor, sier Ullstad.

Synlig, dristig og dialogorientert

Daniloff mener at utstillingsideen speiler museets visjon om å være Norges mest dristige, synlige og dialogorienterte museum.

- Vi har i de senere år satset på aktuelle utstillinger, og Klima X tematiserer den største utfordringen menneskeheten står overfor i vår tid, sier Daniloff.

Publikumsrekord

Klima X og andre aktuelle utstillinger og aktiviteter har gitt økt interesse for Teknisk museum. I 2008 hadde museet et gedigent publikumsoppsving og kunne skilte med rundt 208 000 besøkende ved årets slutt. Det er en økning på mer enn 55 prosent fra 2004.

Nyskapende

Teknisk museum var i år blant tre nominerte til den nasjonale prisen Årets museum. Juryen for Årets museum beskrev Klima X på denne måten:

Klimautstillingen Klima X, som er museets største satsing i 2008 og 2009, er et eksempel på hvordan museet på en nyskapende måte tar i bruk museets fortrinn som formidlingsarena til å skape engasjement og spre kunnskap om vår tids viktigste samfunnsspørsmål. Utstillingen har vakt oppsikt internasjonalt. Gjennom utstillingen har museet også gått ut med en tydelig stemme i klimaspørsmålet, og oppfordret til handling på alle nivåer. Dette omfatter også arbeid for å gi museet selv en grønnere profil som bedrift gjennom bygnings- og driftsmessige tiltak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere