RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmarka i lomma


Nå kan du ha din egen turguide på telefonen.
Nå kan du ha din egen turguide på telefonen. Foto: Foto: Gyldendal
Gyldendal Norsk Forlag har utviklet en full kart- og turapplikasjon for iPhone. Applikasjonen dekker hele Nordmarka i Oslo.

OSLO: Appen er integrert med mobiltelefonens GPS, og alle kartene ligger lokalt slik at du ikke trenger nett eller telefondekning for å bruke den, forteller forlaget i en pressemelding.

Kartene som brukes er Nordeca’s (Ugland) turkart i 1:50.000 og du kan veksle mellom sommer- og vinterkart.

Les også: Skal du på skitur?

Dele turinfo

Du kan spore alle turene dine og lagre dem i kartet. Du kan også dele turinfo med venner på Facebook og fortelle dem hvor langt du har gått – og hvor fort.

I applikasjonen er det også lagret en rekke ski-, fot- og sykkelturer fra alle områder i Nordmarka, med både beskrivelser og koordinater i kartet.

Les også: Smak av Oslomarka

Populære turmål

I tillegg er mange av de mest populære utgangspunktene og turmålene beskrevet. Alle tekster er skrevet av Bjørn Revil, som er bosatt på Dælenenga. Han er forfatter av Gyldendals «Markaguiden».

Les Også: Skal bli lettere å bo i marka

Hvis du ikke har telefon du kan bruke den nye appen på, finnes det mye bra litteratur om Oslomarka. I høst kom for eksempel Leif Ryvarden fra Blindern ut med boken "På tvers av stiene". Han tar oss med på blant annet tiurleik ved Branntjern i Nordmarka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere