RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmarka på sitt beste


Skogene rundt Sognsvann er hjemme for Leif Ryvarden.
Skogene rundt Sognsvann er hjemme for Leif Ryvarden. Foto: foto: TRINE DAHL-JOHANSEN
Leif Ryvarden har akkurat gitt ut en bok hvor han deler turopplevelser og bilder.

NORDMARKA/BLINDERN: Boka har fått navnet «På tvers av stiene» og beskriver noen av Blindern-mannens mange møter med naturen, både hjemme i Nordmarka, på vidda og i Troms og Finnmark.

Egne bilder

Ryvarden har selv tatt de flotte og stemningsfulle fotografiene av skog, fjell, vekster og dyreliv. Boka basert på referater han selv har skrevet fra turer som varte mer enn to dager.

Han tar oss med på blant annet tiurleik ved Branntjern i Nordmarka, vandring på Sørøya i Finnmark og innbrudd hos Løvenskiold i en nødssituasjon.

– Det jeg husker best, er det jeg kaller de tidløse øyeblikkene, skriver han i boka.

Hjemme

– For meg som vokste opp med Nordmarka som viktigste lekeplass, er den mørke granskogen blandet med vann og myr en katedral hvor jeg kan gå inn for å finne sjelero, skriver Ryvarden, og fortsetter:

– Jeg har vært så heldig at jeg har sett verden og mange andre skoger, men når jeg kommer hjem, søker jeg meg alltid til skogene rundt Sognsvann og oppover mot Ullevålseter. Streiftog og vandringer i disse traktene formet min holdning til naturen. Det er her jeg har røttene mine, og her ble min barndom og ungdom levd ut, forteller han leserne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere