RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordmenn bruker mest på julegaver


MEST: Nordmenn bruker betydelig mer på julen enn danskene og svenskene.
MEST: Nordmenn bruker betydelig mer på julen enn danskene og svenskene.
I snitt kan hver nordmann forvente å få julegaver for 2137 kroner i år. Det er 1344 kroner mer enn gjennomsnitts-svensken.

Ifølge beregninger som Danske Bank har foretatt, vil nordmenn i snitt motta julegaver for 2137 kroner i år. Danskene får for 1355 kroner mens svenskene får for 793 kroner. Selv om vi bruker mer på julegaver enn danskene og svenskene, så viser beregningene fra Danske Bank at vårt merforbruk i forbindelse med julen er mindre enn for 10 år siden. Da lå privatforbruket de tre siste måndene før jul på rundt 10 prosent over normalen.
- Vi bruker mer penger på julegaver i takt med et generelt høyere forbruk. Men for Norges del kan man nesten si at det er jul hele året, fordi norsk økonomi vokser kraftig, akkurat som forbruket opp mot jul generelt øker kraftigere enn andre steder, sier Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank til den danske avisen Urban

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere