*Nettavisen* Nyheter.

Nordmenn i kø for å drikke te hos muslimer

Tea Time har vist seg å være en suksess. ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: CLIPART

Over tusen nordmenn står i kø for å drikke te hos muslimer. Kampanjen Tea Time er virkelig en suksess.

OSLO: Antirasistisk Senter står bak kampanjen Tea Time som oppfordrer muslimer til å invitere nordmenn hjem til seg for å drikke te. 110 familier har så langt meldt seg som vertskap, og det er arrangert over 300 teselskap siden oppstarten 10. mars, skriver Vårt Land.

Og det er selvfølgelig bare de Antirasitisk Senter har registrert. I skrivende stund står 1.025 nordmenn i kø for å kunne få seg en kopp te hjemme hos en muslimsk familie.

Skaper mindre fordommer

Antirasistisk Senter startet kampanjen for å bryte ned fordommer, og viser til statistikk som sier at etniske nordmenn som kjenner personer med minoritetsbakgrunn har mindre fordommer. Da så de behovet for å få enda flere til å møtes.

Basim Ghozlan i Det Islamske Forbundet synes det er et godt tegn at nordmenn står i kø for å drikke te hos muslimer.

– Jeg tror mange føler at de hører om muslimer, men sjelden fra muslimer. Noen nordmenn har ikke hatt nær kontakt med dem, og vil nyansere bilder de sitter igjen med fra mediene, sier han til Vårt Land.

– Stua er konfliktfri

Tea Time har så langt vært en stor suksess, og kanskje litt større enn først forventet. Kari Helene Partapouli, daglig leder i Antirasistisk Senter, mener det henger sammen med at stua er et konfliktfritt område.

– Det meste av innvandringsdebatten handler om konflikt. Mange ønsker i stedet seg rolige og personlige møter med tid til ettertanke, sier hun til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag