*Nettavisen* Nyheter.

Nordre Aker Budstikke øker mest!

Nordre Aker Budstikkes papirutgave, som kommer i postkassen til alle som bor i Bydel Nordre Aker hver torsdag, har nesten doblet lesertallet på ett år. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

På ett år har Nordre Aker Budstikke fått 83 prosent flere lesere. Ingen annen norsk avis øker så mye.

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikkes papirutgave har ifølge de siste offisielle lesertallsmålingene fra TNS Gallup 22.000 lesere hver uke. Dette er nesten en dobling av lesertallet på ett år!

10.000 nye lesere er kommet til i et marked som for de store avisene preges av leserflukt fra papirutgavene. Ansvarlig redaktør Tore Bollingmo for Loakalvisene Oslo, som Nordre Aker Budstikke er en del av, er godt fornøyd.

– Dette er meget gledelige tall for Nordre Aker Budstikke. Det er spesielt hyggelig å vise til vekst i en tid hvor folk generelt bruker mindre tid på papiravis, sier han.

Vekst også på nett

– Samtidig opplever vi også en solid vekst på nettet, både på det lokale nettstedet www.nab.no og portalen dittOslo.no for alle lokalavisene i Oslo. Vi er opptatt av å treffe folk gjennom det mediet vi bruker, og vi er ikke bekymret for at interessen for godt lokalt stoff skal bli mindre, selv om medievanene endres, sier Bollingmo

Generell nedgang

Bransjen meldte om en nedgang i lesertallene på sju prosent da tallene ble lagt frem onsdag 15. september. Lesertallene måles gjennom hele året ved lik metode for alle norske aviser.

Av de tre avisene som vokser mest i Norge på den siste lesertallsmålingen, tilhører alle Lokalavisene Oslo. Ullern Avis/Akersposten går opp 30,4 prosent, mens Nordstrands Blad går opp 11,9 prosent.

Et skår i gleden er at selskapets titler Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen, Lokalavisen Groruddalen og Østkantavisa mister lesere.

– Hyggelige tall

Også administrerende direktør i Lokalavisene Oslo, Jan Tore Kristiansen, gleder seg på Nordre Aker Budstikkes vegne, etter at avisen i 2009 opplevde en nedgang i lesertallet.

– Det er hyggelig å få tilbake leserne, men vi tror at lesertallene har vært høyere hele tiden. Nå har vi fått bevist det, sier Kristiansen til Finansavisen.


Nordre Aker Budstikkes resultater i Forbruker & Media-undersøkelsen:
09/2: 12.000 lesere
10/1: 19.000 lesere
10/2: 22.000 lesere

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.