RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktivitetsnivået i bydelen må reduseres med 11 millioner for å unngå en kjempesmell ved utgangen av 2011.
Aktivitetsnivået i bydelen må reduseres med 11 millioner for å unngå en kjempesmell ved utgangen av 2011. Foto: Illustrasjonsfoto

Nordre Aker må kutte i alle tjenesteområder

Alle bydelens tjenesteområder blir berørt når over 11 millioner kroner må spares inn i løpet av 2011.

NORDRE AKER: En foreløpig prognose viser at Bydel Nordre Aker går mot et merforbruk på 11,3 millioner kroner i 2011.

– Det vil være uansvarlig ikke å ta grep nå når vi ser at forbruket er for høyt, sier bydelsdirektør Mona Taasen.

Det er et overforbruk av sykehjemsplasser og et større forbruk på sosialkontoret og i barnevernet som har fått varsellampene til å blinke.

I tillegg brukes det mer på boliger med bistand (bemannede boliger for psykisk syke) enn hva som var forventet i budsjettet.

Kuttes overalt

– Alle bydelens 50 tjenestesteder må ta et løft, og vil få kutt tilsvarende en hjemmel for at ikke konsekvensene skal bli for store, sier bydelsdirektøren.

En hjemmel tilsvarer en stilling, eller 300.000 kroner.

Kutter stillinger, ikke ansatte

Taasen avviser likevel at det er fare for at bydelens ansatte vil miste jobben.

– Mai og juni er en periode med stor turn-over i vår bransje; nytt personale i flere barnehagene, ansatte som slutter for å begynne på skole, og så videre. Vi kan derfor holde stillinger ledige istedenfor å gjøre noen overtallige, sier Taasen.

Innstrammingene vil gjelde ut året. Budsjettrammene for 2012, som kommer i november, vil vise om kuttene kan reverseres neste år.

Tunge tak

Nordre Aker har flere ganger de siste årene måtte stramme inn, blant annet etter merforbruk på sykehjemsplasser. Da 2011-budsjettet skulle legges fram, var bekymringen stor blant bydelens politikere.

Bydelen har nå fått beskjed om at den heller ikke får igjen utgifter den hadde til etablering av private barnehager i fjor, fra Oslo kommune.

– Hvordan er det å gå løs på nok en runde med innstraminger?


– Det er helt klart kjempetungt. Det er veldig vondt for alle de brukerne som nå måtte oppleve å få strammere rammer. Samtidig håper jeg at vi sammen klarer dette mest mulig smertefritt, i og med at vi fordeler belastningen. Men det sier seg selv at vi ikke kan opprettholde all aktivitet og samtidig kutte 11 millioner, sier Taasen.

Bydelsutvalget blir torsdag fremlagt bydelsadministrasjonens forslag til kutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere