RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordre Aker markerte seg på SV-landsmøte


Heidi Rømming, Christian Børs Lind, Siavash Sangtarsh og Hanne Lyssand alle SV-ere fra Nordre Aker holdt innlegg under partiets årsmøte i Bergen. Foto: Utlånt
Heidi Rømming, Christian Børs Lind, Siavash Sangtarsh og Hanne Lyssand alle SV-ere fra Nordre Aker holdt innlegg under partiets årsmøte i Bergen. Foto: Utlånt
Hele fire SV-ere fra Nordre Aker var representert med innlegg på partiets landsmøte i Bergen. Vi syntes vi, forteller Hanne Lyssand.

BERGEN: Hele fire SV-ere bosatt i Nordre Aker var representert under partiets landsmøte i Bergen alle med hvert sitt innlegg.

Jernbane og miljø

Veldig morsomt å i tillegg bli sitert i Bergens Tidende på jernbaneinnlegget mitt. Jeg prøvde å få fram at satsinga på høyhastighetsbane starter i Oslo. Jernbanen må være attraktiv for nærtrafikken og Oslo er navet i jernbanen i Norge, sier Hanne Lyssand, som til daglig er fast bydelsutvalgsmedlem i Nordre Aker.

Christian Børs Lind holdt innlegg om miljø.

Hvis vi skal stoppe utryddinga av trua arter må vi ta det klassiske naturvernet på alvor jeg håper jeg fikk med meg landsmøtet på å spisse dette, sier Christian Børs Lind. Dette er en hjertesak for meg, og jeg har jobbet både i partiet og i miljøbevegelsen for dette perspektivet. Christian Børs Lind er tidligere leder av Nordre Aker SV

For fire år siden programfestet SVs landsmøte at vi ville ha en markalov, etter forslag fra Nordre Aker. Vi er veldig glad for at loven nå blir en realitet, sier Heidi Rømming, som benyttet sitt innlegg til å understreke betydningen av SVs sterke miljøprofil. Heidi Rømming er bystyrerepresentant for SV og sitter i Samferdsels- og miljøkomiteen.

Barnehager

Barnehageassistenter må få mulighet til å kvalifisere seg til å bli pedagoger og styrere i barnehagene, sier Siavash Sangtarash. Han arbeider selv i en Oslobarnehage, og tok opp dette i sitt innlegg.

Steg to i barnehagereformen er å satse på kvalitet og da må vi har flere førskolelærere. Den raskeste og beste måten å få det til på er å satse på de som allerede har erfaring. Dette er også integreringspolitikk på mange nivåer mange assistenter i Oslo har minoritetsbakgrunn og minoritetsbarn trenger denne gode starten for å komme seg godt gjennom utdannelsesløpet, sa blant annet Sangtarash, som er sitter i fylkesstyret i Oslo SU (SV's ungdomsorganisasjon).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere