Gå til sidens hovedinnhold

Nordre Aker øker nesten mest

Bare i en bydel har arbeidsledigheten steget mer enn i Nordre Aker sammenliknet med samme tid i fjor.

NORDRE AKER: Arbeidsledigheten i Nordre Aker har steget med 105 prosent fra august i fjor til august i år. 649 personer, eller 2,9 prosent av arbeidsstyrken i vår bydel, er nå helt uten jobb. Bare i Bydel St.Hanshaugen har økningen vært større – 133 prosent opp fra august i fjor.

13.005 personer var registrert som helt arbeidsledige hos NAV i Oslo ved utgangen av august. Dette utgjør 3,9 prosent av arbeidsstyrken, og gjør Oslo til fylket med høyest ledighet for tredje måned på rad. Ved utgangen av august var det 5772 flere helt arbeidsledige i Oslo enn det var på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en økning på 80 prosent sammenliknet med august 2008.

– Arbeidsledigheten i Oslo øker mindre enn forventet ved inngangen til 2009, sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Terje Tønnessen. NAV hadde regnet med 14.000 ledige i Oslo i august, men ser nå at ledigheten avtar raskere enn forventet.

Høyest arbeidsledighet finner vi i Bydel Grünerløkka og Bydel Gamle Oslo med henholdsvis 6,1 prosent og 5,8 prosent av arbeidsstyrken. Lavest ledighet er det i Bydel Vestre Aker og Bydel Nordstrand med 2,5 prosent.

Bydel Bjerke har lavest ledighetsøkning med en vekst på 46 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Her utgjør arbeidsledigheten likevel 5,3 prosent av arbeidsstyrken.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå