*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand én kamp unna finale

GIFTIG SKUDD: Tina Magnus scoret ti mål mot Sarpsborg og ble lagets toppscorer. – I dag synes jeg vi hadde bra skudd fra alle posisjoner, sier Tina Magnus. Foto: FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

Håndballjentene i Nordstrand hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til semifinalen for juniorer etter å ha feid et ungt sarpsborglag av banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

RUTINERT: Caroline Smidt og resten av juniorlaget nøt godt av erfaringen de har fra a-laget. F Foto: OTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Keeper Ingrid Strømstad hadde en god redningsprosent. Foto: FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

Klikk på bildet for å forstørre.

ØYNER FINALE: Trond Bergqvist har stor tro på at laget skal spille finale i Oslo Spektrum i romjulen. Foto: FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK

Klikk på bildet for å forstørre.

Vilde Ingstad

NORDSTRAND: I fjor tapte Nordstrands juniorjenter semifinalen mot BSK. Nå ønsker hele laget en plass i årets NM-finale i desember.– Vi har et sterkt ønske å komme til Spektrum, så derfor stiller vi med det beste mannskapet vi har i hver eneste cuprunde, sier trener Trond Bergqvist.

Rutinen avgjorde

Selv om Nordstrand stilte med kun 10 spillere mot Sarpsborg, var østfoldlaget sjanseløse i Nordstrandshallen.

De rutinerte Nordstrands-jentene gikk ut i skyhøyt tempo og kontrollerte kampen bortsett fra helt mot slutten av omgangen da laget tapte 0-3.

I andre omgang giret vertene opp fra start hvor spesielt Mette Leipart sine kontringer satt og Tina Magnus og Mathilde Andresen fikk stilt inn skuddene sine. Dermed vant Nordtrand lett 37-21.

– Vi bestemte oss for å være med fra start i andre omgang og jeg syntes det gikk veldig greit. Konsentrasjonen faller litt mot slutten, men det er bare naturlig når vi leder så mye, sier Tina Magnus, som er vant med å spille på et høyere nivå.

KLIKK HER, OG LES FLERE SPORTSNYHETER FRA DITTOSLO.NO

– Vi pleier å spille mot lag som spiller kjappere håndball enn dette, sier Tina.

Trener Trond Bergqvist visste på forhånd at laget var store favoritter, men han tok ingen sjanser ettersom han stilte med et meget rutinert lag.

– Jeg er fornøyd med kampen. Vi er fokusert og skjerpet i 50 minutter av kampen. Jeg ønsker selvsagt at vi skal være fokuserte i samtlige 60 minutter, men jeg forstår at vi mister litt konsentrasjonen når vi leder så mye, sier han.

Vil ha revansje

I fjor røk laget ut mot BSK i semifinalen og kaptein Caroline Smidt har et sterkt ønske om å møte nettopp BSK om de slår ut Tertnes i sin kvartfinalekamp.

– Alle jentene vil spille finale i år etter at vi sviktet i semifinalen i fjor. Det hadde vært gøy å møte BSK hvis de går videre, sier Caroline.

– Vi ønsker revansje fra i fjor. Det hadde vært gøy med en finale, sier Tina Magnus, som også får støtte fra treneren.

– Denne årgangen vi har nå er veldig god. Det kommer til å være fire sterke lag i semifinalen, men vi absolutt alt en mulighet til å nå finalen, sier Trond Berqvist.

LES OGSÅ: Juvelen Kristian (2,05 på strømpelesten) skjøt BSK videre til semi'n

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.