*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand fikk skryt av Rekdal

HADDE KONTROLL: NIF og kaptein Trond Ingebretsen (midten) hadde kontroll på VIF og Mathias Blårud i en snau time. Til høyrre Erlend Eikeland. Foto: FOTO: Arild Jacobsen

Foran 2 001 tilskuere holdt 4. divisjonslaget Nordstrand nullen mot Vålerenga i en snau time. Så raknet det, men Kjetil Rekdal ga Nordstrand ros for forsøket.

Klikk på bildet for å forstørre.

POPULÆR HELT: NIFs keeper, Bjørn Ruud, sto en strålende førsteomgang – og var den store helten på Hallager etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ROSTE NIF: VIF-trener Kjetil Rekdal roste NIF fordi de prøvde å spille fotball.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRA MATCH: NIFs stopper Fredrik Akselsen (høyre) sto bra opp mot Riki Tomas Alba og Vålerenga overraskende lenge.

Klikk på bildet for å forstørre.

IKKE HVER DAG: V[lerenga-fansen hadde tatt turen ut av sentrum, og det er ikke hver dag man ser dette på kunstgresset på Ljan.

LJAN: – Jeg må få lov til å skryte av Nordstrand som prøver å spille fotball, og tillegg har en keeper som står helt fantastisk i nesten en time, sier Kjetil Rekdal.

For Nordstrand, som hører hjemme på nivå fem i norsk fotball, var absolutt med på å lage cupkampen til en fotballfest.

LES OGSÅ: VIF videre etter sjansesløseri

Mye folk, fin stemning, bra vær og resultatmessig mye jevnere enn de fleste hadde regnet med. Det blir det fest ut av.

– Morsom kamp med en fin ramme, sier Nordstrands kaptein Trond Ingebretsen.

Enga-supporter

Selv spilte Ingebretsen aldersbestemt fotball i Vålerenga i noen år.

– Jeg er skikkelig Enga-supporter, og Klanen er jo de beste i Norge. Så det var gøy å spille foran dem, sier 26-åringen.

LES OGSÅ: Håper på 2 000 tilskuere mot VIF

– «Børsa» som vi kaller han har noen helt syke redninger i noen kamper, og mot Vålerenga var det mange av dem, sier Ingebretsen.

Bommet på straffe

Men da Riki Tomas Alba fikk hull på byllen for Vålerenga etter en snau time, så ble den siste halvtimen tung for Nordstrand.

– Det blir ofte sånn når du spiller mot mye bedre lag. Kommer det først ett, så kommer det gjerne et par til ganske raskt. Det henger jo sammen med at vi blir slitne, sier Ingebretsen.

Ikke for det, Nordstrand hadde noen fine angrep mot slutten. Anført av en pigg Petter Nyhus skapte vertene en del sjanser, og blant annet fikk de straffespark på stillingen 0-3.

LES OGSÅ: Thomas Holm til Nordstrand

Men det blåste kaptein Ingebretsen et par meter over mål.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, så det var litt kjedelig siden jeg aldri pleier å bomme på straffe ellers, sier 26-åringen.

Fantastisk keeper

Selv om Vålerenga til slutt vant 5-0, og Tippeligaens toppscorer – islendingen Vidar Ørn Kjartansson – kom inn og scoret de tre siste målene, så var det vertenes keeper Bjørn Ruud (31) som stjal mye av oppmerksomheten.

– Det var gøy dette her, smiler Ruud, omringet av små supportere og presse.

Vålerenga hadde nesten tjue store målsjanser før pause, Ruud stoppet alt som kom. Og det er en bra kontrast til forrige gang Nordstrand inviterte til fotballfest.

For fem år siden var Fredrikstad på besøk på «Niffen», og da ble Ruud utvist etter seks minutter da han taklet gjestenes islending Gardar Johansson.

LES OGSÅ: Nordstrand møter Vålerenga

– Deilig å få muligheten til å stå en så stor kamp som dette igjen, og få en liten revansje fra sist, sier Bjørn Ruud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag