*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand-Guffen veltet seg i komfort

Bestemor Duck i Solveig Thimes skikkelse måtte til med harde midler for å få satt Guffen i arbeid.

Guffen har lagt veien fra Nordstrand til Egmonts lokaler på Majorstua. Der vanket det hjemmebakt eplepai og limonade på gårdsgutten som kunne late seg i høyet og bli vartet opp av kelnere på rulleskøyter dagen lang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mor til lille-Guffen fikk også nyte godt av litt slaraffenliv med oppvartning fra Donald-redaktør Marius Molaug.

Klikk på bildet for å forstørre.

Store-Guffen og lille-Guffen tok livet med ro og leste Donald oppe i høyet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Disney-redaktør Marius Molaug, bokredaktør Solveig Thime og ansvarlig for Disney-utgivelsene Anders Krokfors sørget for å gi Guffen en uforglemmelig dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt landlig slaraffenliv er ikke å forakte. Petter Ungersnæss fant seg godt til rette i høyet etter å ha spist godt med pai og kaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Litt landlig slaraffenliv er ikke å forakte. Petter Ungersnæss fant seg godt til rette i høyet etter å ha spist godt med pai og kaker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik ser Nordstrand-guffen Petter Ungersnæss ut i Donald-tegner Arild Midtun.

NORDSTRAND/MAJORSTUA: Den heldige vinner av Donald-bladets Guffen- konkurranse, Petter Ungesnæss fra Nordstrand, ble "latsabb nummer 1000" og fikk tilbringe dagen på ordentlig Guffen-vis i Donald-redaksjonen.

Den var for anledningen tilrettelagt for landlig slaraffenliv. Blant høyballer, melkespann, epletrau og Donald-pocketbøker kunne Guffen velte seg i komfort og nyte kaker og pai i lange baner.

Landlig slaraffenliv

Det breket fra sauer, det var rauting fra kyr, kakling fra høner og livlig fuglekvitter oppe i redaksjonen i 9. etasje på Egmont, og bak skigarden, for anledningen fraktet opp hel etasje for etasje, hadde Guffen funnet seg et fint gjemmested i høyet og hadde ikke en eneste bekymring i verden.

Helt til bestemor Duck fant ham. Da ble det brått slutt på latskapen for en stund.

Guffen fikk streng beskjed om å komme seg i gang med epleskrellinga så Bestemor Duck fikk bake noen flere paier. Til en nokså lite begeistret Guffen måtte hun frem med kjevla for å få ham til å forstå alvoret, og først da ble det fart på arbeidet.

Høy, melkespann og lat gårdsgutt

Ikke nok med at melkespann, høy og andre landlige effekter hadde fått plass i redaksjonen, også ei ku hadde funnet veien. Om den kom rett fra en gård i nærheten, vites ikke, men den var verken illeluktende eller drøvtyggende.

Bestemor Duck måtte benytte anledningen til å melke kua, mens gårdsgutten slett ikke hadde det travelt med noe som helst.

Han lot seg varte opp med alskens godsaker og atter mer limonade. To smokingkledde kelnere på rulleskøyter stod til Guffens tjeneste og passet på så han fikk nok å drikke og spise.

Hele Guffen-familien

Så vidt Donald-lesere vet, har ikke Guffen rukket å skaffe seg noen familie ennå. Men i dette tilfelle var både lille-Guffen og lille-Guffens mamma med for å glede seg med Guffen-pappa og hans store latsabb-dag.

Både lille-Guffen og lille-Guffens mamma fikk være med opp i høyet og smake på det bekymringsløse slaraffenlivet.

Portrett og diplom

For å tilføre denne Guffen-dagen en ekstra dimensjon, var Donald-tegner Arild
Midthun tilkalt. Han lagde en "guffenifisert" tegning av vinneren der han lå og storkoste seg i høyet.

Petter Ungesnæss hadde etter eget utsagn en strålende fin dag som Guffen og kunne etter endt innsats og nydelig rollebekledning motta diplom fra Donald-redaktør Marius Molaug.

Redaktøren hadde selv fartet rundt på rulleskøyter som kelner hele dagen og syntes også Guffen gjorde en god figur som den late gårdsgutten.

.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.