*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand-hytte solgt for 6,5 millioner kroner

UNIK HYTTE: Folk gikk mann av huse da det var visning på hytta i Mosseveien 269 denne uka. Prisen endte på 6,5 millioner kroner - skyhøyt over takst. Foto: Alle foto: Eie eiendomsmegling/Privat

Den lille, men innholdsrike hytta ved Mosseveien vakte stor interesse. Hele 60 familier dukket opp på visning og etter budrunden endte prisen hele 2,6 millioner kroner over takst.

Klikk på bildet for å forstørre.

SMARTE LØSNINGER: Hytta er ikke stor med sine 27 kvadratmeter, men smarte løsninger som kombinert spiseplass og soverom gjør den veldig innholdsrik.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNIK BELIGGENHET: Mange var fristet til å kjøpe en hytte en liten sykkeltur unna, ved Oslo-fjorden.

LJAN: Hytta «Båtsmann», med adresse Mosseveien 269, ligger ti minutter unna Oslo sentrum. For eier av hytta, som bor på Bekkelaget, har hytta bare vært et lite steinkast unna.

– Det beste har vært å ha mulighet til å ta sykkelen ned for å ta et lite kveldsbad, forteller hyttens eier, Bjørn Kringstad.

Dette syntes tydeligvis flere hørtes forlokkende ut. For på visning sist uke troppet hele 60 familier opp i løpet av to dager. Det ble med andre ord trangt om saligheten i den 27 kvadratmeter store hytta.

Rundt 40 personer satte seg på lista og syv var med i budrunden. Etter hele 22 bud endte prisen på 6,5 millioner kroner. Det gir den vanvittige kvadratmeterprisen på 250.000 kroner.

Megler Per-Christian Søreng ved Eie Eiendomsmegling Aker Brygge sier at han aldri har vært borti en lignende kvadratmeterpris.

– Men med denne unike beliggenheten så er det kanskje ikke så vanvittig likevel, sier han.

LES OGSÅ: Nå kan denne containeren bli din nye bolig

2,6 millioner over takst

Taksten på den 27 kvadratmeter store hytta var 3,9 millioner så sluttprisen endte på utrolige 2,6 millioner over takst.

Per-Christian Søreng forteller at det var umulig å vite hva hytta var verdt da det ikke finnes noe lignende her i byen.

– Jeg synes kanskje taksten var for lav, men flere takstmenn ble kontaktet og slik ble det, sier Sørgeng og legger til at normalt skal ikke prisen ende opp 2,6 millioner over takst.

– Men her hadde man ingenting å sammenligne med. Det finnes ingen andre fritidsboliger på denne strekningen langs Mosseveien, sier megleren.

LES OGSÅ: Denne boligen gikk 2,6 millioner over takst

Eksploderte på sosial medier

Ingen kunne forutse den voldsomme interessen som hytta fikk, men et solid markedsføringsbudsjett har uten tvil gjort sitt mener megler.

Annonsen fikk 15.000 klikk, noe som er helt unikt.

– Jeg tror aldri jeg har hatt en boligannonse som har gått over 10.000. For en fritidsbolig er dette helt utrolig, sier megleren.

Enorm spredning på sosiale medier får også æren for den utrolige responsen.

LES OGSÅ: Slik er boligprisene i Oslo akkurat nå

Lokal kjøper

Til slutt var det en kjøper fra Bydel Nordstrand som vant budrunden og som fra august får muligheten til selv å ta sykkelen ned til hytta for et kveldsbad.

– Det er litt vemodig å selge «Båtsmann» på grunn av alle minnene, men vi tar en avskjedsfest med gode venner i juni. Og vi er så heldig å ha kjøpt en lignende tomt litt lenger sør hvor vi kan bygge noe litt større for den store familien vi har blitt, sier Bjørn Kringstad.

LES OGSÅ:

Oslo-«hytte» til salgs for 25 millioner

Spår at boligprisenen i Solveien kommer til å øke betraktelig

Denne boligen ga prisrekord på Bøler

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.