*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand Janitsjar spiller eventyr

Nordstrand Janitsjar skal søndag urfremføre H. C. Andersens eventyr "Den standhaftige tinnsoldat for korps. "Musikalen" vil by på overraskelser for små og store.

NORDSETER: Da vi i forrige uke overvar Nordstrand Janitsjars øvelse på Nordseter skole, befant vi oss plutselig i en eventyrverden. Øvingsprogrammet var nemlig H. C. Andersens eventyr "Den standhaftige tinnsoldat", tonesatt av den engelske komponisten Keith Amos.
Scenen utspilles på et lite lekerom. Blant lekene er der en eske med 25 tinnsoldater, hvorav en av dem har kun ett bein. Så dukker det opp en liten ballerina. Da skjer det uventete ting. De forskjellige lekene er plutselig blitt levende. Den en-bente tinnsoldaten oppdager at også ballerinaen mangler et bein. De finner hverandre og danser sammen natten lang, men så ender idyllen i et forferdelig drama: Tinnsoldaten forsvinner i en sort sky opp igjennom skorsteinen! Det er dette uvanlige dramaet Nordstrand Janitsjar skal gi en musikalsk tolkning av, under ledelse av vikardirigent Rune Bergmann.

Musikk og dans

Hvilke overraskelser kan du røpe? Ballerinaen i eventyret, Hilde Marie Guran (20), elev ved Den Norske Balletthøyskole, blir ved sin danseopptreden som hentet ut av eventyret. Så får vi concertino for trompet, av komponist Lars-Erik Larsson, fremført av 15-årige Helene Kongerud. Hun er for anledningen "utlånt" fra Nordstrandskolenes musikkorps, sier trombonist Eli Zahl.

Oppleser

Hva skjer med teksten i eventyret? Skuespiller Andrine Fendeland, velkjent fra andre fremføringer med Janitsjaren, opptrer som oppleser, svarer Eli Zahl og skynder seg å legge til at dette blir en flott konsert, med store krav til både musisering og den verbale formidlingen av handlingsforløpet. Kom sammen med familie og venner og opplev en musikalsk reise gjennom dramatikk og håpløs kjærlighet! Konserten holdes søndag 12. februar kl. 1700 i aulaen på Nordseter skole. Familiebillett (to voksne og to barn) kr. 150,-, voksne kr. 75,- og barn (4-16 år) kr. 50,-.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag