RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrand kirke synger for Norden


Det var varmt i Nordstrand kirke da alle lysene sto på og kameraene filmet gudstjenesten. Foto: Kaja Stabursvik
Det var varmt i Nordstrand kirke da alle lysene sto på og kameraene filmet gudstjenesten. Foto: Kaja Stabursvik
Nok en gang er det tid for samarbeidsprosjektet ”Nordisk gudstjeneste”. Hvert fjerde år blir messen sendt fra Norge. Årets messe blir sendt fra Nordstrand kirke.

NORDSTRAND: Søndag ettermiddag var Nordstrand kirke fylt med lyskastere, store filmkameraer og sangere fra Oslo Gospel Choir. Koret fremførte nyskreven liturgisk musikk i messen ”Credo”, skrevet og dirigert av Tore W. Aas.

NRK filmet hele seansen som skal vises på tv over hele Norden søndag 19. september.

Nordisk samarbeid

Dette er et årlig samarbeids-prosjekt mellom NRK, svensk, dansk og finsk tv, sier kapellan i Nordstrand menighet, Silje Kivle Andreassen. Det er nå fire år siden gudstjenesten var i Norge, og valget falt på Nordstrand kirke er ikke tilfeldig.

– NRK har god erfaring med menigheten fra påskegudstjenestene som også ble sendt på kanalen. Vi fungerte veldig godt sammen med teamet og produsenten fra NRK, og de ønsket å fortsette samarbeidet, sier Andreassen.

Hun legger til at det var NRK som hadde ønske om å bruke akkurat Oslo Gospel Choir, og at resultatet ble formidabelt.

Knirkefritt

Før det offisielle opptaket begynte var det en halvtimes lang lydprøve der kor og forsamling øvde seg på gjennomkjøringen slik at alt skulle gå så knirkefritt som mulig når kameraene rullet.

Og bra ble det. Alt gikk etter planen, og det ble en veldig stemningsfull konsert som blir å se i sin helhet på NRK1 søndag 19. september klokken 17.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere