*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand Musikkselskaps kor jubilerte med urfremførelse

JUBILANT: Nordstrand Musikkselskaps kor feiret 70 år med urfremføring av «Soloppgang», komponert av Ketil Bjørnstad, her sammen med solist, musikere, dirigent og kor på podiet i universitetets aula. Foto: ALLE FOTO: GEIR BØLSTAD

Fullsatt aula og langvarig stående applaus etter en urfremførelse av et verk komponert spesielt for jubilanten.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

NORDSTRAND/SENTRUM: – Kan et kor som runder 70 ønske seg mer som jubileumsgave?– Svaret er nei, svarer Tor Guttu i Nordstrand Musikkselskap på sitt eget spørsmål.

Verket som ble urfremført er kantaten «Soloppgang» til det som beskrives som dypt personlige og til dels gripende tekster av Edvard Munch, og komponisten er Ketil Bjørnstad.

Jubileumskonserten ble holdt 12. november i Universitetets aula, treffende nok på podiet under Munchs solmaleri.

– Det ble den suksessen vi håpet på. Korets egne 35 sangere supplert med 15 prosjektsangere har arbeidet hardt og fått lønn for strevet, sier Tor Guttu.

Stjernegalleri

Komponisten selv stilte opp med et stjernegalleri av musikere: Cellisten Aage Kvalbein, bassisten Bjørn Kjellemyr, saksofonisten Matias Karlsen Bjørnstad, slagverkeren Hans-Kristian Kjos Sørensen og ikke minst vokalisten Kari Bremnes.

– Hun tok hånd om fire av kantatens seksten numre – sterkt og engasjerende, sier Guttu som videre forteller at Ketil Bjørnstad selvsagt var sentral ved flygelet, og akkompagnement, soloinnslag og instrumentale mellomspill skapte stemning, bandt satsene sammen, inspirerte sangerne og begeistret publikum.

Julekonsert

Egil Fossum ledet korsatsene, presist og drivende


– Han har hovedæren for korpartiene. Både har han arrangert Bjørnstads komposisjon for blandet kor og innstudert verket i løpet av høsten, sier Guttu.

Selv om koret nå er tilbake i hverdagen, ligger de ikke på latsiden.

Allerede denne uken startet innøvingen av programmet til julekonserten i Bekkelaget kirke, som finner sted 20. desember, med Egil Fossum som dirigent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag