RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrand-politiker (H) fikk plass i bystyret


GRATULASJONER: Pia Farstad (i midten) er klar for bystyret og ble feiret av kolleger i Nordstrand Høyre onsdag kveld.Fra venstre Steinar Wulfsberg-Gamre, Tom Lium, Arve Edvardsen (ny leder av bydelsutvalget), Mona Verdich og Aasmund Steenstrup.
GRATULASJONER: Pia Farstad (i midten) er klar for bystyret og ble feiret av kolleger i Nordstrand Høyre onsdag kveld.Fra venstre Steinar Wulfsberg-Gamre, Tom Lium, Arve Edvardsen (ny leder av bydelsutvalget), Mona Verdich og Aasmund Steenstrup. Foto: Foto: Aina Moberg
Pia Farstad er klar for bystyret. Med 839 personlige stemmer kapret hun sisteplassen på Høyres liste.

NORDSTRAND: Jublende glad mottok 44-åringen fra Tormods vei beskjeden onsdag ettermiddag.

Del på Facebook

– Det er første gang jeg er folkevalgt. En stor tillitserklæring som jeg skal forvalte på en god måte. Tusen takk til alle velgere som krysset av ved mitt navn, sier hun.

Farstad gav før valget klart uttrykk for viktigheten av lokale røster blant bystyrets 59 representanter. Siste fireårs-periode har kun to lokale politikere, Rune Gerhardsen (Ap) og Aud Kvalbein (KrF) vært med.

Byutvikling

– Jeg ønsker at Bydel Nordstrand med sine 45.000 innbyggere skal ha en tydelig stemme i bystyret, sa hun til Nordstrands Blad 1. september.

LES SAKEN: Kun 2 av 59 i bystyret er fra Nordstrand

Nå får hun altså være med og bestemme det som skal skje i Oslo.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgavene. Aller mest ønsker jeg meg en plass i byutviklingskomiteen, men må rette meg etter den fordelingen Høyres bystyregruppe kommer frem til, sier Farstad.

Regattabaner og boliger

Hvilke saker hun brenner for, legger hun imidlertid ikke skjul på:

– Jeg vil bidra til bedre vilkår for de maritime idrettene, med nye båtplasser, foreningshus og regattabaner. Jeg vil jobbe for en balansert boligutvikling på Nordstrand med en fortetting som bevarer gode bomiljø, sier hun, vel vitende at hun som bystyremedlem må ta stilling til saker som gjelder hele byen.

Med sin 22. plass var Pia Farstad den eneste nye bystyrekandidaten fra Nordstrand, uansett parti, som fikk fast plass i det nye bystyret.

Fire fra Nordstrand

Partikollega Mertefe Bartinlioglu havnet utenfor listen, men med sin 26. plass blir han trolig også å finne blant de faste. I toppen på Høyres liste står nemlig både ordfører, byrådsleder og byråder, slik at han rykker oppover.

Både Rune Gerhardsen og Aud Kvalbein fikk fornyet tillit av velgerne. Det betyr at Bydel Nordstrand mest sannsynlig har fire av 59 representanter i bystyrets de neste fire årene. En fordobling fra siste periode.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere