*Nettavisen* Nyheter.

Nordstrand vakler

Men sportslig leder Nils-Jostein Helland er stø i troen.

Nordstrand: Nordstrand ligger som nummer åtte av 12 lag når eliteserien i håndball tar en pause på grunn av EM i desember.

Klubben står med fire seirer og syv tap etter halvspilt serie.

Nordstrand har tapt for alle lagene foran seg på tabellen, og har bare slått lagene bak seg. På hjemmebane.


Etter forrige sesong gikk toppscorer Raja Toumi til Gjerpen, mens Mia Hundvin la opp.

I cupen, hvor Nordstrand har vært faste gjester i Spektrum gjennom flere år, ble de utslått av 1. divisjonslaget Storhamar. Mens Jenter 20-laget tapte semifinalen i cupen mot Bækkelaget.

Lønnsadel

Da klubben skulle finne trener Sergej Demidovs etterfølger i vår, uttalte Nordstrands sportslige leder Nils-Jostein Helland:

Først skal vi få den nye treneren på plass. Så skal vi forsterke laget med totre nye spillere.

Nordstrand fikk førstevalget sitt, Marinko Kurtovic, som ledet Vestlis herrer til tredjeplass i grunnspillet forrige sesong.

Etter det Nordstrands Blad erfarer, er han landets best betalte håndballtrener sammen med Drammen HKs Ole Gustav Gjekstad.

Men sportslig leder Nils-Jostein Helland benekter at økonomien ikke tillater spillerkjøp.

Randi (Gustad) tok en ny sesong. For oss var det viktig at hun fortsatte. Vi har valgt å løfte opp noen juniorer fra egen stall, men det gir ustabilitet i laget.

Nordstrands bomskudd

Nordstrand hentet serbiske Aida Selmanovic like før seriepremièren. 27-åringen, som har vunnet Champions League med Buducnost, har reist hjem. Etter en gjensidig avtale er kontakten avsluttet. Serberen ble et bomskudd av Nordstrands ledelse.

Nils-Jostein Helland sa i september til Aftenposten at klubben er på leting etter nye skyttere.

Er letingen avsluttet?

Vi har bestemt oss for å kjøre med de spillerne vi har, pluss at vi har løftet opp noen juniorer. Vi fortsetter med den med stallen vi har, så får vi jobbe mot neste sesong. Det er vel ingen bombe at vi må forsterke laget på et par plasser.

Vi er bare seks poeng bak laget på fjerdeplass, Levanger, og kunne fint ha vunnet tre kamper til. Vi burde definitivt slått Levanger i helgen (tap 2932). Stabæk (tap 2326) burde vi slått, og kampen mot Bækkelaget (tap 1922) kunne vi utmerket godt vunnet. Kampene kunne tippet i vår favør. I perioder har vi spilt bra, men de unge spillerne våre klarer ikke å holde laget oppe en hel kamp. Spillet varierer enormt.

Passer med pause

Men Nordstrand velger å fortsette med den stallen de har.

Det er vanskelig og dyrt å hente inn nye spillere midt i sesongen, sier Helland.

Når det gjelder nye spillere, så har Nordstrand vanligvis kommet på banen når de andre klubbene har fylt handlekurven. Det akter Helland å gjøre noe med.

Målet er at neste års spillerstall er på plass før nyttår. Vi jobber intenst med potensielt nye spillere.


Trener Marinko Kurtovic har full tillit fra klubbens styre, og har kontrakt ut neste sesong, og for Nordstrand kommer avbrekket i serien på et gunstig tidspunkt.

Jeg tror det unge laget vårt vil forbedre seg. Vi har et helt nytt spillesystem som det tar tid å lære. Vi må bli mer stabile. Sånn sett passer det oss bra med en pause nå, sier Nils-Jostein Helland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.