RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrand vant Klassekampen

En glad gjeng i klasse 2 RX ved Nordstrand videregående skole vant første runde i Mestas landsomfattende kampanje, Klassekampen.

Nordstrand: Premien er et stipend på 5 000 kroner og nordstrandelevene har lyst til å bruke pengene på en studietur til København.

Er det virkelig sant? Kjempekult, sa gjengen da de fikk vite at de vant første runde av Klassekampen i hard konkurranse med flere titalls andre skoler.

Gøy med realfag

Elevene i klasse 2 RX har matte, fysikk og kjemi som hovedfag, og seieren i Klassekampens første runde vil kanskje inspirere videre veivalg i utdanningen. De syv elevene vet godt at det er stor mangel på ingeniører og ser at det derfor er et yrke med mange karrieremuligheter. Noen av dem vurderer ingeniørutdanning.

Realfag gir mange muligheter, de er utfordrende, og jeg får en god følelse av å mestre dem, sier Morten Kvam Olafsen (18), en av guttene i klassen.

Det er morsomt å være flink i realfag, sier Marie Kildahl (17).

Fysikken var viktig

Nå vil klassen vil kaste seg over oppgavene som ukentlig legges ut på nettet på www.kommunekampen.no og rektor Torunn Thomassen vil utfordre andre til å bli med.

Dette var veldig morsomt både for elevene og for skolen. Jeg vil oppfordre andre, og konkret utfordre Lambertseter videregående skole, til å melde seg på i konkurransen, sier hun.

Klassen syntes de tre første oppgavene var spennende, relevante og utfordrende.

Det var en god del fysikk i oppgavene. Det hjalp oss, men den siste oppgaven var vanskelig, sier Malin Dahl (18). Elevene skulle blant annet finne ut hvor mye sprengt stein som måtte lagres etter en tunnelbygging, samt hvor langt en stein ville bli slynget som følge av sprengning.

Avhengige av ingeniører

Klassekampen er en del av Mestas kampanje, Kommunekampen, og skoleklasser fra hele landet kan delta. Klassekampens oppgaver egner seg best for ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter. Basert på innsendte svar vil Mesta hver uke i Kommunekampen dele ut et stipend på 5 000 kroner til en deltakende skoleklasse. Stipendet kan fritt disponeres til faglig fordypning, og det er først og fremst klassens begrunnelse for hvordan pengene skal nyttes som vektlegges, ikke antall riktige svar.

Klasse 2 RX ved Nordstrand videregående skole hevder i sin begrunnelse at intet samfunn noen gang har klart seg uten ingeniører og deres kunnskaper. Nå ønsker de å bruke stipendet til å studere dette nærmere, og et besøk ved Teknoteket i København står på ønskelisten, kanskje også Københavns nye opera.

Der handler det mye om fysikk, og det er gøy, sier Morten Kvam Olafsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere