Gå til sidens hovedinnhold

Nordstrand viste muskler mot Tertnes

Nordstrands håndballdamer vant lørdag 21-18 over fjorårets bronsevinner Tertnes i Skjærgårdslekene.

TØNSBERG: Det var derfor en lettet gjeng som står med to poeng etter to kamper.

– Det var deilig å slå Tertnes i dag, sier kaptein Lillann Eeg Kjærnsmo (25).

Kun syv baklengs i andre omgang

Kapteinen førte an fra start i angrep og Nordstrand lot Tertnes aldri få dra i fra og ledet i stedet 12-11 til pause.

I andre omgang stengte NIF igjen forsvaret og gikk rett opp i 15-11 før Tertnes fikk scoret. Ine Karlsen Stangvik tok det som kom og stoppet på 10 redninger.

– Vi viste i stor grad mer vilje og styrke i dag, og vi vinner takket være godt forsvar- og målvaktsspill. I tillegg flyter det litt bedre i angrep også. Vi tør å ta flere dueller framover, og det er viktig, sier Kjærnsmo til dittOslo.no.

LES OGSÅ: Jenny Græsholt vurderer fremtiden.

Ble for passive

På det meste ledet Nordstrand med seks mål på 20-14 før det glapp for Nordstrand igjen og Tertnes fikk pynte på resultatet.

– Vi blir litt for passive i forsvar og tar noen tidlige skudd siste del av andre omgang, sier Kjærnsmo til dittOslo.no.

– Hva må dere jobbe mer med?

– Vi må jobbe mer med timing og samspill både i forsvar og angrep. Vi kan jobbe enda mer med sikkert spill og å sette sjansene vi får, sier Kjærnsmo.

Henriette Svenningsen (20), som etter alt og dømme blir førstevalget på venstrebacken, har tatt mye skuddansvar hittil i turneringen. Mot Skrim og Tertnes ble det henholdsvis syv og fire mål.

Trener Bendik Berg har stor tro på toppscoreren.

– Henriette har hatt fin framgang det siste året, og med sin duellstyrke og skuddkvaliteter vil hun helt klart være en veldig sentral spiller for oss, sier Berg.

LES OGSÅ: Viktige signeringer for Nordstrand

Viktige juniorer

Fra forrige sesong er Vilde Ingstad (Oppsal), Senka Buljan (Fjellhammer), Christina Solheim Andersen (lagt opp), Kathrine Sæthre (Stabæk) og Julie Tengelsen (Stabæk) borte.

De er erstattet med Martine Wolff, Hanne Aasgaard og Tilde Alræk fra juniorlaget. I tillegg har Emilie Johansen Løkting vikariert for Tonje Berglie som fremdeles ikke er klar etter skaden hun pådro seg mot Stabæk.

– Vi er avhengige av både juniorer, unge seniorer og mer etablerte spillere for å få en bra sesong, sier trener Bendik Berg.

Ungjentene har alle fått mye spilletid og har vist seg frem under Skjærgårdslekene.

– Juniorene er tøffe og tar de muligheter de får og det er utrolig bra, skryter Kjærnsmo.

Søndag 10.40 møter Nordstrand Njård i et aldri så lite lokaloppgjør.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus