RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordstrands Blad satser friskt i 2006

Fersk mandagsavis med aktuell sport og nyheter fra helgen. Torsdagsavis med egen bydelsutgave til samtlige husstander. Det er nyhetene fra Nordstrands Blad i 2006.

VÅRT DISTRIKT: Etter lengre tids planlegging er Nordstrands Blad nå klar med en helt ny satsing for 2006. Nye utgavedager og fulldistribusjon på torsdager er de største endringene.
Vi har sett behovet for å komme enda tettere på bydelene. Derfor vil Nordstrands Blad på torsdagene komme i tre utgaver, en for hver av våre tre bydeler, forteller ansvarlig redaktør Tore Bollingmo.

Må endre oss

En del stoff vil være felles, men mye vil også være unikt for de som bor i Østensjø, Søndre Nordstrand eller Nordstrand. Stoff fra det politiske liv i bydelene og nærmiljøsaker er typiske eksempler på saker som har størst interesse innenfor bydelen. Sport og kultur kan være eksempler på saker som favner interesse på tvers av grensene, sier Bollingmo. Han er spent på mottagelsen omleggingen vil få.
Etter over 80 år har svært mange et nært forhold til Nordstrands Blad, og det har vært mange omlegginger opp gjennom årene. Vi føler at vi må endre oss i takt med verden rundt oss, samtidig som vi skal ta vare på historien, sier Bollingmo.
Mandagsavisen og noen andre enkeltutgaver vil kun gå til abonnentene, mens 43 torsdager vil avisen fulldistribueres i de respektive bydelene. Nordstrands Blad inngår i et samarbeid med fem andre ultralokale aviser i Oslo. Lokalavisen Groruddalen, Østkantavisa, Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen, Nordre Aker Budstikke og Ullern Avis Akersposten vil tilsammen dekke hele Oslo med sine aviser.
Vil ikke dette at 43 av 91 utgaver går gratis ut vekke reaksjoner hos abonnentene?

Det kan tenkes. Men vi har abonnenter utenfor vårt dekningsområde, og disse vil fortsatt måtte abonnere for å få samtlige utgaver. Samtidig så styrker vi mandagsavisen i forhold til dagens utgaver. Det blir fersk og aktuell sport og ferske nyheter fra helgen. Gunnar Pedersens glimrende spalte Aktuell historie vil også bli å finne der. Vi vil også ha en del konkurranser som kun står i mandagsavisen. Vi har tro på at leserne fortsatt ønsker avisen to ganger i uken, sier Bollingmo.
Abonnementsprisen på 475 kroner fryses.
De som heller ønsker avisen i løssalg, kan fortsatt få den for 15 kroner. Da vil det koste over 720 kroner å få de utgavene som våre abonnenter nå får eksklusivt. Det kan også være andre økonomiske årsaker til å abonnere, slik som to gratis rubrikkannonser forbeholdt abonnentene. Men det viktigste argumentet for leserne er nok at vi styrker det redaksjonelle innholdet, sier Bollingmo. Avisen forventer likevel enkelte reaksjoner.
Alle omlegginger av tradisjonsrike aviser blir møtt med skepsis. Det skal vi være ydmyke for. Det ligger 80 år med historie bak oss, og da skal vi ikke endre bare for endringens egen skyld. Men vi har et ansvar for at avisen også skal leve i fremtiden, og da tror vi dette konseptet er godt og riktig. Våre tre bydeler skal få en enda bedre lokalavis, og det er noe våre ansatte gjør best i samspill med alle som jobber og bor i området. Jeg tror dette blir bra, sier redaktør Bollingmo, som er spent på mottagelsen.
Den første abonnementsavisen etter nyttår kommer torsdag 5. januar, den førtste fulldistribuerte avisen kommer torsdag 12. januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere